Ріелтор розповів про вартість приватних будинків у Кропивницькому

07.11.2020 11:00

В обласному центрі вартість будинку у приватному секторі у середньому складає 33 тисячі 500 доларів. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомив ріелтор Артур Ніколенко. 

За інформацією, на вартість будинку впливає багато факторів, зокрема, місце розташування, квадратура будинку та площа ділянки, підключення комунікацій, рік будівництва тощо. 

Як повідомив ріелтор, найголовнішим є цілісність споруди - відсутність тріщин на стінах, високий фундамент та справний дах. Тож стартова ціна такого будинку, не враховуючи ремонт всередині, автономне опалення та інше, коштуватиме від 30 тисяч гривень.

Якщо будинок побудований з червоної цегли або ж звичайної цеглини, то він буде теплим.

«Гарний будинок можна придбати у середньому від 40 тисяч доларів. Це буде цілісна споруда, мінімальна квадратура будинку – від 85 квадратів, де є пластикові вікна, газове опалення, можливо, підлога з підігрівом. Також в наявності площа ділянки 7-8 соток та гараж. Наприклад, у селищі Новому схожий за характеристиками будинок можна купити і за 34 -35 тисяч доларів. На Полтавській, Ковалівці або ж у центральній частині міста вартість зростає – 45-47 тисяч доларів», - розповів Артур Ніколенко. 

За словами ріелтора, придбати будинок за 20-22 тисячі можна, однак це буде віддалений мікрорайон. У кращому випадку – це будуть стіни без тріщин та високий фундамент, але дах потребуватиме заміни.

«Можливо, не буде проведена комунікація, а саме каналізація у будинку, не враховуючи гараж чи земельну ділянку. Це будинки у такому мікрорайоні, наприклад, як Стара Балашівка на вулиці Богдана Хмельницького, які будувалися на прибережній зоні. Якщо у мікрорайоні Балашівка будинок, де високий фундамент та стіни без тріщин, коштує 20 тисяч, то в центрі вартість такої споруди сягатиме 30-35 тисяч доларів», - розповів Ніколенко. 

Як повідомив фахівець, будинки у приватному секторі завжди користуються попитом. Зокрема, попит зростає у період від початку весни до пізньої осені.

«Причина у тому, що у цей проміжок часу люди мають можливість усунути недоліки зовнішньої будови споруди у разі їх виявлення. Взимку попит трохи спадає, але люди цікавляться вже більш облаштованими будинками, де підведені комунікації, працює автономне опалення», - додав ріелтор.

За інформацією, у період карантину приватні будинки також більше користувалися попитом, ніж квартири.

Переглядiв: 2015