Секретар міськради на суді не зміг пригадати, як саме заявляв про конфлікт інтересів (ФОТО, ВІДЕО)

09.02.2017 15:29

DSC_1012.jpg (297 KB)

У Ленінському районному суді Кіровограда пройшло четверте судове засідання по справі адміністративного правопорушення секретаря Кіровоградської міськради, пов’язане з корупційними діями. Воно відбувалося за повного «аншлагу» в залі засідань, адже на цей раз до суду дійшов і сам Табалов, який не приходив ні на перше, ні на друге засідання, а під час третього був у відпустці. Про це повідомляє кореспондент сайту DOZOR сьогодні, 9 лютого.

Спочатку засідання суддя зачитав протокол про вчинення адміністративного правопорушення. Прокурор Марія Федотова підтримала його в повному обсязі. Андрій Табалов - проти.

«Я вважаю, що деякі данні в протоколі «притягнуті за вуха», я не вважаю, що я скоїв адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією. Я не погоджуюсь [з викладеними у протоколі фактами - ред.]», - заявив Табалов.

Потім свої пояснення по суті надала прокурор.

«23 вересня 2016 року на той момент депутат Кіровоградської міськради Табалов був присутнім на 6-му засіданні 4 сесії міськради 7-го скликання, де одним із питань розглядалось обрання секретаря міської ради пана Табалова. Саме правопорушник діяв всупереч вимогам статті 28 закону про запобігання корупції, а саме не повідомив безпосереднього керівника про наявність реального конфлікту інтересів та вчинив дії в умовах реального конфлікту інтересів… Пропоную саме опитати правопорушника, свідків по даній справі, які зазначені в протоколі, оглянути відеозапис проведення 6-го засідання 4-ї сесії та докази, які були долучені до протоколу… Оскільки правопорушник не визнає вину в повному обсязі, вважаю за доцільне викликати і допитати даних осіб [свідків, вказаних в протоколі - ред.]», - пояснила прокурор Марія Федотова.

DSC_1003.jpg (271 KB)

Адвокат Табалова Максим Тупало вважає, що свідків викликати необхідності немає, тому що їх пояснення містяться у матеріалах справи.

«Вважаю, що ці пояснення достатньо оголосити. І прокурор у разі необхідності може звернути увагу на ті обставини, які вважає необхідними», - виклав позицію захисту адвокат.

Суддя прийняв рішення спочатку заслухати пояснення Табалова, а на наступне засідання викликати свідків.

«У протоколі дійсно містяться покази свідків, проте свідок має бути допитаним в судовому засіданні, доведений до присяги і попереджений про кримінальну відповідальність. Тому суд задовольняє клопотання прокурора про виклик на наступне засідання свідків", - вирішує Леонід Плохотніченко.

DSC_1008.jpg (250 KB)

Пояснюючи свою позицію, Табалов заявляє, що не визнає скоєння адміністративного правопорушення.

«Я ознайомлений з протоколом. Я не визнаю, що скоїв адміністративне правопорушення. Стосовно повідомлень про конфлікт інтересів, в законі чітко не прописано, яким чином треба подавати заяву про конфлікт інтересів. Я вважаю, що я подав її згідно чинного законодавства з огляду на ті обставини, в яких проходило сесійне засідання… В протоколі сказано, що я голосував за вненсення до порядку денного. Так воно і є, але це не порушення. А стосовно процедури голосування за секретаріат, це є процедура таємного голосування. Але я наголошую на тому, що закон про запобігання корупції я не порушував. Відповідно, адміністративного правопорушення я не скоював», - пояснює Андрій Табалов.

Секретар міськради запевняє, що повідомив про реальний конфлікт інтересів письмово міському голові. Відповідаючи на питання прокурора, Табалов не зміг пригадати, чи зареєстрована його заява [про реальний конфлікт інтересів - ред.] і чи брав він копію цієї заяви.

«Яким чином, я не можу пригадати всіх деталей, тому що це було дуже давно і сесійне засідання було досить складне, але це можна з’ясувати. В протоколі є інформація. Також ви кажете, що будете допитувати свідків. Я думаю, що працівники нададуть цю інформацію», - відповів Табалов.

DSC_1032.jpg (346 KB)

Щодо того, чи був Андрій Табалов ознайомлений з вимогами статті 28 Закону України про запобігання корупції, він відповів, що безпосередньо на сесії його з ними не ознайомлювали.

«Безпосередньо на сесії мене не ознайомлювали, але я знав, що є такий закон, що можливий потенційний конфлікт інтересів, тому я і прийняв кроки стосовно запобігання цьому. Я вважаю, що я оголошував публічно, самостійно в тому вигляді, в якому я це зробив», - пояснив Андрій Табалов.

Після пояснень секретаря міськради суддя приймає рішення про відкладення судового засідання на наступну середу, 15 лютого, о 14:00.

Нагадаємо, Андрій Табалов не з’явився у Ленінський районний суд Кіровограда на перше засідання по розгляду справи про його адміністративне правопорушення, пов’язане з корупційними діями. Не було секретаря міськради і на другому, адже він вважає свою справу «не тою корупцією, з якою треба серйозно боротися». Крім того, Табалов ще тиждень тому попереджав, що не явиться на третє засідання, тому що йде у відпустку.

Переглядiв: 2463