«СхідГЗК» отримав 73 мільйони, які частково витратять на зарплати гірникам

17.12.2020 08:10

НАЕК «Енергоатом» виділило підприємству «СхідГЗК» близько 73 мільйонів гривень, які частково планують використати на опалу заборгованості по зарплатах гірникам Кіровоградщини. Таку інформацію опублікував у себе в телеграм-каналі голова Кіровоградської ОДА Андрій Назаренко, інформує медіапортал DOZOR.

«Поки 72 мільйони 800 тисяч гривень станом на сьогоднішній ранок за останні дві доби перерахував НАЕК підприємству «СхідГЗК». Кошти підуть на погашення боргів із зарплат шахтарям, на розрахунок за енергоресурси та інші платежі», - написав Назаренко.

Крім цього, Андрій Назаренко повідомив, що наразі в.о. генерального директора Антон Бендик знаходиться в «Енергоатомі», де мають озвучити інформацію щодо подальшого розрахунку з підприємством.

Нагадаємо, на Кіровоградщині Смолінська, Новокостянтинівська та Інгульська уранові шахти, які підпорядковані підприємству ДП «Схід ГЗК», припинили свою роботу. 

Як повідомляв DOZOR, у Києві відбувся протест працівників ДП «Схід ГЗК», які вимагають відновлення повноцінної роботи підприємства.   

Зараз відомо, що Смолінська, Новокостянтинівська та Інгульська уранові шахти, які підпорядковані підприємству ДП «Схід ГЗК», продовжать простій. 

Крім цього, наа Кіровоградщині працівники трудових колективів шахт «Смолінської», «Новокостянтинівської» та «Інгульської» у знак протесту прекрили у трьох напрямках дороги на Кіровоградщині.

Переглядiв: 824