Справа загибелі майора у відставці: кропивницького патрульного судитимуть

27.10.2020 10:06
image

У Кропивницькому прокуратура направила до суду обвинувальний акт відносно патрульного, якого звинувачують у перевищенні службових повноважень під час затримання водія влітку 2019 року, що призвели до смерті. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в прокуратурі області.

Відомо, що нині звершено досудове розслідування, яке проводили слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань у Миколаєві. За результатами слідства справу направили на розгляд до Ленінського районного суду.

Патрульному інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України, тобто перевищення службових повноважень, які супроводжувались насильством, болісними діями та які спричинили тяжкі наслідки та смерть потерпілого.

Якщо провину працівника правоохороних органів доведуть, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.

Нагадаємо, в обласному центрі під час зустрічі з патрульними помер чоловік. Керівництво прокуратури контролювало розслідування факту смерті чоловіка на Садовій. Згодом на тілі майора, який помер під час затримання патрульними, знайшли тілесні ушкодження. 

Читайте також:

У ДБР повідомили подробиці розслідування справи щодо загибелі майора у Кропивницькому.

Смерть майора у Кропивницькому: патрульному оголосили про підозру.

Рік після трагедії: що відомо про справу майора, який загинув під час затримання патрульними у Кропивницькому.

Переглядiв: 1132