Старий тариф на проїзд у маршрутках не повернеться - Голова асоціації перевізників області

16.03.2017 13:08

imageМаневри з тарифами на проїзд у обласному центрі, які минулого місяця затвердив міськвиконком, а вчора скасувала міськрада, можуть вилитися кіровоградцям у подорожчання вартості проїзду у маршрутках. Про це заявили перевізники, повідомляє DOZOR.

"На кожне транспортне підприємство ми будемо готувати лист щодо розірвання вже укладеної додаткової угоди про перевезення пасажирів за 4,50 грн. Тaким чинoм, тaрифи на проїзд будуть скaсoвaні лише після перегляду цих угoд", - повідомив начальник управління транспорту міськради  Олександр Вергун.
"Вказані додаткові угоди розірвуть лише за добровільної згоди перевізників. В іншому разі конфлікт доведеться вирішувати через суд. Повернення до старої вартості проїзду у маршрутках вже не буде. Адже перевізники подаватимуть до управління транспорту нові розрахунки собівартості перевезень. І вони будуть вищими, ніж 4,50 грн, оскільки ціни на пальне та запчастини ще більше зросли. Тобто депутати зробили «ведмежу» послугу населенню міста», - прокоментував голова асоціації перевізників Кіровоградської області Геннадій Осєтров.

Перевізники  наразі розглядають можливість оскарження рішення міськради про скасування тарифів у суді.

«Виконувати рішення міськради і знову возити городян за 3,50 грн ми не можемо. По-перше, вже підписані договори щодо перевезень на нових умовах. По-друге, такий розмір оплати перевезень не дозволяє нам ремонтувати машини, навіть косметично, також не дозволяє платити зарплату водіям. На старому тарифі перевізники просто збанкрутують. Міська влада часто мене звинувачує в тому, що я ставлю ультиматуми. Але це не ультиматум, а бажання уникнути форс-мажору у перевезеннях через непродумані рішення влади», - коментує директор ПП "Олікс" Дмитро Вінницький.

У цілому ж, як розвиватиметься сценарій, залежить, в першу чергу, від міської влади, пояснює у коментарі сайту DOZOR юрист Ярослав Турчин.

«У рішенні міськради чітко вказано про відміну підвищених тарифів та переукладання угод з перевізниками на нових умовах. Але все залежить від того, як діятиме міська влада. Тобто, чи захоче вона виконувати рішення ради. Вже не перший рік практика стосунків між виконавчою гілкою влади та депутатським корпусом свідчить про те, що чиновники часто ігнорують рішення депутатів. Якщо вони дійсно захочуть знизити тариф на проїзд до 3.50 грн, то можуть фінансовими санкціями змусити перевізників дотримуватись цього рішення. Водночас перевізники можуть подати в суд на рішення міськради і тоді все залежатиме, як вирішить суд. Суддя має право призупини рішення про скасування нових тарифів на час розгляду справи у суді, а може і не робити цього. Отож варіанти розвитку подій можуть бути різними», - констатує юрист.

Як повідомляв DOZOR, вчора депутати Кіровоградської міськради в ході сесії проголосували за скасування рішення виконкому щодо підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорту.

Нагадаємо, 16 лютого Кіровоградський виконком затвердив нові тарифи на проїзд. Як у Кіровограді «продавлювали» тариф на проїзд 4,50 грн - у відеоматеріалі.

Громадськість зробила власні розрахунки: реальна вартість проїзду в Кіровограді - 3,13 грн

Переглядiв: 1770