Суд розглянув матеріали справи по справі екс-директора кіровоградської школи

19.01.2017 07:59

image

У Ленінському районному суді Кіровограда продовжився розгляд цивільної справи за позовом колишнього директора школи №18 Валентини Приліпко до управління освіти міськради з приводу поновлення її на посаді вчора, 18 січня. Про це повідомляє кореспондент сайту DOZOR.

На цьому засіданні суддя Лілія Іванова дослідила матеріали, які були зібрані по справі. Третя сторона – Артем Шершнюк, який представляє інтереси міської ради як засновника школи, зазначив, що виступає проти задоволення позову.

Як повідомляв DOZOR, на попередньому засіданні суддя заслухала свідків зі сторони відповідача. Нагадаємо, Валентину Приліпко звільнили у липні за аморальний вчинок. З того часу вона намагається поновитися на посаді. Такого вчинку, за словами Приліпко, вона не вчиняла, а скарги і покази свідків зі сторони відповідача вважає наклепом.

– Те, що було написано свідками у скаргах, не відповідало їхнім показам у на попередньому засіданні суду, – зазначила екс-директор.
– Відповідно до тих законодавчих документів, які були надані суду, звільнення є неправомірним, яке порушує конституційні права позивача. Ніяких доказів, що Приліпко скоїла аморальний проступок, немає. Усі звинувачення лише через те, що був конфлікт із танцювальним гуртком. Всі батьки і вчителі школи підтримують повернення Приліпко на посаду, – сказала адвокат Валентини Приліпко.

Зараз Приліпко, крім поновлення на посаді, вимагає відшкодувати їй моральну шкоду в сумі 90 тисяч гривень, а також виплатити середньомісячну зарплату за час вимушеного прогулу в сумі більше 45 тисяч гривень.

У судовому засіданні зробили перерву, аби сторони мали можливість підготуватися до дебатів. Наступне засідання заплановане на 23 січня о 14:15.

Переглядiв: 1254