Топ-3 полуничних рецепти від відомого кіровоградського кулінарного блогера (ФОТО)

18.06.2017 08:24
image

Полуниця - перша садова ягода, яка з'являється у весняно-літній період на прилавках. Звичайно, найбільш корисними вважається їсти  її свіжою і без цукру. Проте від полуничних десертів, пирогів та морозива з цими ягодами неможливо втриматися. Найсмачнішими з сайтом DOZOR поділилася відома у Кіровограді кулінар та автор кулінарної школи «Food Sсhool» Галина Артеменко.

Полуничне бурфі

Чи доводилося вам пробувати цей цікавий, і я б навіть сказала, ні на що не схожий десерт? Я познайомилася з ним випадково року три назад, придбавши у вегетаріанській лавці на Фестивалі їжі. Страва дуже ситна, з якоюсь неймовірно-в'язко-щільною текстурою. Готувати їх дуже просто, і наповнювати можна будь-якими фруктами-ягодами, додавати какао або кокосову стружку ... Але почніть з полуниці. Тим більше, що свіжі ягоди вже активно присутні на ринках і в магазинах.

Інгредієнти:

350 г сухого молока;

300 г полуниці;

200 г жирних вершків (33-34%);

180 г вершкового масла;

140 г цукру.

Необхідно змішати масло з вершками і цукром і тримати на маленькому вогні, помішуючи, поки цукор не розчиниться. Додайте полуницю, злегка прогрійте і змішайте у блендері. Помішуючи масу, потроху введіть сухе молоко. Якщо утворюються грудочки, допоможіть собі міксером або блендером. "Тісто" буде нагадувати густу сметану. Якщо ви будете розкладати бурфі по формах, розкладіть масу відразу ж, а якщо хочете сформувати цукерки типу трюфелів, дайте масі злегка охолонути - вона ущільниться і з неї буде легко катати кульки вологими руками. Залиште готові бурфі у холодильнику на пару годин або на 30 хвилин в морозилці для стабілізації.

image

Полуничне морозиво на желатині

Я давно хотіла спробувати поєднання полуниці з бальзаміком. У салатах цей дует для мене досить приємний, але ось в десертах поєднання нетипове. В цілому, смакове поєднання не виявилося чимось особливим. Зате мене підкорило в цьому морозиві інше…

Інгредієнти:

300 гр полуниці;

2 ст. л. бальзамічного оцту;

350 гр жирних вершків;

100 гр згущеного молока;

4 гр желатину плюс трохи води для його замочування.

Полуницю  потрібно очистити, розрізати, викласти в форму для запікання, полити бальзамічним оцтом і запікати при температурі 200 градусів близько 30 хвилин, поки ягоди не стануть м'якими і не почнуть злегка карамелізуватися. Запечені ягоди треба пробити блендером разом з усіма соками і остудити пюре. Желатин замочити у воді і дати набрякнути. Вершки змішати зі згущеним молоком і збити до пишної маси. У полуничне пюре додати розпущений желатин, а потім підмішати пюре до вершків. Далі необхідно заморозити суміш в морозивниці або ручним методом за допомогою погружного блендера.

image

Полуничні маффіни

Ці мафіни за принципом приготування нічим не відрізняються від класичного варіанта. Але вони все ж відрізняються  відрізняються тим, що полуниця буде і начинкою, і, частково,  тістом, чому вони просто полуничні в квадраті. А колір, а колір! Ніжний, фрезовий-пудровий! Казково!

Інгредієнти:

1,5 склянки дрібної полуниці;

135 грам борошна;

100 грам цукру;

1 ч. ложка розпушувача;

щіпка солі і ваніліну;

80 грам рослинного масла;

100 грам йогурту (у мене домашній);

1 яйце;

2 ч. ложки крохмалю.

Півсклянки полуниці подрібніть в блендері, а потім додайте до неї масло, йогурт і яйце. Це буде рідка складова тіста. Борошно, цукор, розпушувач, сіль і ванілін змішайте між собою, а потім додайте до них рідку частину. Швидко перемішайте тісто. Полуницю, яка залишилася, наріжте невеликими шматочками, присипте крохмалем і відправте в тісто. Розкладіть тісто по формах і випікайте 20 хвилин при температурі 200-210 градусів.

image

Фото Галини Артеменко

Переглядiв: 1263