ТОП-5 найгучніших злочинів у Кропивницькому за 2019 рік

01.01.2020 09:23
image

Протягом року, що минув, на Кіровоградщині сталося декілька резонансних злочинів, які набули не лише місцевого масштабу, а пролунали на всю країну. Медіапортал DOZOR  вирішив проаналізувати найгучніші з них та з’ясував, на якій вони стадії розслідування. 

1. Вибухи на автостоянці по вулиці Київській

27 березня увечері на автостоянці по вулиці Київській сталося декілька вибухів, які ввели в паніку більшу частину міста. Вибухи чули жителі не тільки віддалених мікрорайонів міста, а й навіть в селищі Гірничому та селі Черняхівка. У результаті надзвичайної ситуації постраждав водій автоцистерни,  начальник караулу та старший помічник начальника чергової зміни.  Водій автомобільної цистерни помер у лікарні.

Як відомо, правоохоронці завели кримінальне провадження за фактом вибухів. Наразі справа знаходиться у суді, вже ведуться судові засідання та призначаються експертизи для встановлення збитків водіям, автомобілі яких згоріли внаслідок вибухів.

У справі навіть знайшлися підозрювані – Керівник ТОВ «Елан-Ві» та головний інженер цього ж підприємства. Посадовцям  інкримінували порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило тяжкі наслідки за ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу України.

Однак вже незабаром директора підприємства відпустили під домашній арешт. За останніми даними реєстру судових рішень, захисники головного інженера заперечують можливість продовження досудового розслідування, оскільки посадовець не підписував наказ і посадову інструкцію про прийняття на посаду і виконання обов`язків головного інженера  ТОВ «Елан-Ві», не видавав наряд на виконання газонебезпечних робіт, у день вибуху хворів, тому не був присутнім на робочому місці. Натомість Кіровський районний суд ухвалив подальше розслідування кримінального провадження.

2. Смертельна ДТП за участю пожежника та двох підлітків

21 травня на Кіровоградщині сталася трагедія – двоє учнів 11 класу Микола та Юлія стали жертвами ДТП у Вільшанському районі. Учні поверталися від репетитора увечері. У цей час автомобіль Volkswagen наїхав на підлітків. Їх доправили до лікарні, але вже на ранок обидва старшокласника померли. Як виявилося, ймовірний винуватець аварії – 25-річний пожежник. Чоловіка затримали. Експертиза підтвердила, що підозрюваний під час скоєння ДТП був у стані алкогольного сп’яніння. Наразі чоловік знаходиться під вартою, йдуть судові засідання.

image

3. Вбивство чоловіка біля Інгулу та напади на дівчат

Наприкінці червня впродовж однієї доби сталося два замахи на вбивство щодо двох молодих жінок на Новомиколаївському пляжі. Впродовж цієї ж доби доби на березі річки Інгул знайшли понівечене тіло 79-річного рибалки. Як виявилося, до усіх цих злочинів причетна одна і та ж людина. На цьому наголошував і очільник поліції області Роман Козьяков.   У поліції області повідомили, що підозрюваного у скоєнні злочину

image
«Розслідування за фактом скоєння вбивства та двох замахів на вбивство молодих дівчат з хуліганських мотивів і направлено на розгляд до суду. Нині справа слухається у суді», - повідомили у поліції області.

4. Смерть майора міліції перед патрульними на Садовій

16 липня під час затримання патрульними поліцейськими помер 51-річний майор міліції у відставці Олександр Собченко.  Сини та невістка померлого, які стали свідками затримання, звинувачують у смерті свого батька саме патрульних, оскільки за їх показами копи жорстоко побили 51-річного екс-міліціонера. Інцидент за участю патрульних поліцейських сколихнув країну і керівництво патрульної поліції України, зокрема.

image
image

Фактично одразу четверо копів  - учасників затримання відсторонили від посад на час проведення розслідування, а інформацію про цей факт внесли до ЄРДР за ознаками складу правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади та службових повноважень, що спричинили тяжкі наслідки).  За кілька місяців відсторонені правоохоронці знову приступили до виконання своїх службових обов’язків. А справа продовжує розслідуватися Державним бюро розслідувань.

«Триває проведення повторної судово-медичної експертизи трупу Собченка О.П. Кримінальні провадження стосовно членів родини померлого Собченка О.П слідчими територіального управління ДБР у м. Миколаєві не розпочиналися та не проводилися. Досудове розслідування кримінального провадження триває, вживаються заходи до повного, всебічного і об’єктивного встановлення усіх обставин кримінальних правопорушень», - повідомляють у ДБР.

5. Вбивство адвоката біля СІЗО

22 серпня біля СІЗО на вулиці Куроп'ятникова невідомий на автомобілі ВАЗ ВАЗ 2109 червоного кольору здійснив постріли з автоматичної зброї у бік двох чоловіків. Один із них – адвокат Олександр Іванов загинув на місці. Ще один чоловік отримав травми та тривалий час знаходився в лікарні.

image
image

Попри резонанс інциденту та взяття на контроль ходу справи керівництвом поліції та прокуратури злочин так і залишається нерозкритим. Підозрюваних у злочині немає.

«За цим фактом розпочато кримінальне провадження. Подію кваліфікували за ч. 2. ст. 115 ККУ «Вбивство». Проводиться досудове слідство та заходи, спрямовані до встановлення осіб, причетних до скоєння кримінального правопорушення», - повідомили у поліції області.
image
image

 

 

 

 

 

Переглядiв: 11528