У «Crаzy Land» пройшла безпрецедентна акція для діток зі шкіл-інтернатів Кіровоградщини (ФОТО)

18.09.2018 14:38
image

В обласному центрі у дитячому розважальному центрі «Crаy Land» проходила акція «Колосок жита»  протягом 17-18 вересня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Протягом двох днів у «Crаzy Land»  відпочили і нагулялися більше 400 дітей з притулку «Надія», Кіровоградської школи-інтернату, Знам’янського спецінтернату,  Знам’янського будинку-інтернату для дітей-інвалідів, Піщанобрідського інтренату, учнів з малозабезпечених родин Казарнянської та Трепівської шкіл Знам’янського району й Козирівської школи Компаніївського району.

Акцію започатковано відділом у справах сім’ї та молоді Кіровоградської єпархії Української Православної Церкви та громадським об’єднанням «Православна просвіта».

image
image
image
image
image

«Crаzy Land» - то найулюбленіше місце для всіх дітей від 3 до 13 років. А діти, які живуть в інтернатах за межами обласного центру, взагалі вважали, що потрапили у казку.  Деякі з цих діток через фізичні або психічні вади взагалі майже не виходять за стіни спецзакладів. А тут п’ять годин цікавої програми з аніматорами, батутів, гойдалок, ігрових автоматів, смачний і дуже красивий (що теж досить важливо) святковий обід.

image

Чому «Колосок жита»? Виконавчий директор «Православної просвіти» Антоніна Павловська пояснює:

«Акцію «Колосок жита»  придумав у 1912 році тодішній мер Єлисаветграда Григорій Волохін. 1911 рік був засушливим, весна 1912-го мала бути голодною. Тож у березні Григорій Волохін оголосив збір коштів на закупку зерна, борошна, овочів для навчальних закладів, де навчалися бідні діти, лікарень, богадільнь, притулків. А секретарем центрального бюро цієї акції був мій прадід  Дубровинський…».
«Сьогодні діти, які живуть в дитячих будинках, інтернатах, звичайно, не відчувають фізичного голоду. Але відчувають величезний духовний голод, брак уваги, брак таких от дитячих розваг», - додає керівник у справах  сім’ї Кіровоградської єпархії УПЦ, настоятель храму Афанасія Афонського отець Сергій Ткаченко.
image
image
image
image
image
image

Тож торік організатори вирішили відновити єлисаветградську акцію у суттєво зміненому вигляді. А проводити її вирішили у вересні - до дня пам’яті святої  праведної Єлисавети. Серед спонсорів свята -ТОВ «Тристар», ФОП Каліч І.М., рекламне агентство «Солнечный ветер», меценат Євген Бахмач та община храму преподобного Афанасія Афонського. Але, безумовно,  головний спонсор і організатор  - дитячий центр «Crаzy Land».

«Ми дуже вдячні адміністрації закладу, генеральному директору Сергію Яркову та директору Ігорю Шуту за те, що вони не просто відгукнулися на наше прохання прийняти дітей, але й створили для них цю казку», - каже отець Сергій.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Навіть якщо просто перевести вартість відвідування «Crazy Land», аніматорів, обіду для 400 дітей у грошовий еквівалент, вийде величезна сума. Але справа навіть не в сумі, справа у бажанні адміністрації «творити казку».

Представники «Crаzy Land» Юлія Овеченко та Кристина Кисельова розповідають, що в перший рік проведення акції аніматори спочатку трохи розгубилися: що робити з дітками, яких називають особливими, чим зайняти дітей на візках, для яких недоступні гірки та батути, чи не буде їм сумно спостерігати, як інші розважаються і т.п.? З тих пір в «Crаzy Land» провели чимало благодійних акцій для різних  діток і аніматори вже добре навчилися працювати з усіма.

«Дарувати такі емоції – величезне щастя!» - кажуть дівчата.

А всім нам, мабуть, тепер варто пам’ятати: коли ми ведемо у «Crаzy Land» своїх дітей, частину прибутків власники дитячого центру, не афішуючи цього (!), витрачають на те, щоб створити казку для тих діток, яких у дитячий центр просто так ніхто не зводить. 

image
image
Переглядiв: 1542