У Кіровограді активізувалися «банківські» та кібершахраї

26.11.2017 09:30
image

На Кіровоградщині і в обласному центрі, зокрема, зростає кількість шахрайств з банківськими картами та кібершахрайств у соцмережах. У більшості випадків винними стають саме довірливі потерпілі. Про це сайту DOZOR повідомили в обласному відділі кіберполіції.

«За офіційними даними протягом 10 місяців на Кіровоградщині розпочато за матеріалами ВПК 206 кримінальних проваджень за фактами різних видів кіберзлочинів. Для порівняння: в минулому році їх було 137. Але зі зростанням кількості злочинів, збільшується і кількість розкриття таких видів злочинів. Наразі розкрито 130 кримінальних проваджень. Підозрюваним оголосили про підозру», - повідомив у коментарі сайту DOZOR  начальник відділу протидії кіберзлочинам в Кіровоградській області Андрій Авер’янов.

На думку посадовця, кількість інтернет-шахрайств збільшується через великий попит на купівлю жителями області через інтернет. Авер’янов радить кіровоградцям не перераховувати гроші продавцям речей на інтернет-аукціонах наперед.

«В пергу чергу, з чим усі стикаються, це оплата та передплата за товар. Чомусь люди довіряють продавцям, які продають щось на сторінках у соцмережах та інтернет-аукціонах та перераховують кошти. Якщо якісь угоди про купівлю й укладаються усно, то треба домовлятися про доставку кур’єром або ж особисто. Другий вид злочинів – через банківські картки. Ні в якому разі не треба надавати стороннім особам будь-яку інформацію про дані банківської картки, пін-коди. Почастішали випадки, коли люди телефонують вам, представляться працівниками банку і намагаються дізнатися інформацію персональних даних чи службову інформацію, реквізити банку. У телефонному режимі не потрібно надавати таку інформацію, лише у відділеннях банку», - радить правоохоронець.

Фото www.youtube.com

Переглядiв: 1393