У Кіровограді презентували мобіль, в якому за 1 гривню  медики обстежуватимуть жителів (ФОТО)

06.07.2017 10:28
image"Український центр томотерапії", який діє у Кіровограді у приміщенні онкодиспансеру,  презентував проект "Мобільна медична консультація", який покликаний безкоштовно обстежувати жителів задля виявлення онкологічних захворювань на ранніх стадіях, сьогодні, 6 липня. Про це повідомляє DOZOR.
image
"Сьогодні жоден  сімейний лікар не знає, чим насправді хворіють пацієнти на ввіреній йому територіальній ділянці. Тому ми розробили такий проект по виявленню раку на ранніх стадіях, який дозволяє робити це дійсно якісно. Медики також пропонуватимуть людям заповнити невеликі анкети задля розуміння ситуації. Без цих заходів змінювати ситуацію з онкозахворюваністю не можливо", - зауважив головний лікар "Українського центру томотерапії" Сергій Одарченко.
"Це не державні кошти, це не бізнес-проект, це соціальна ініціатива. Ми вирішили надати лікарям інструмент задля проведення повного скрінінгу населення. Мобіль готовий до роботи. На борту є мамограф, узд-апарат, гінекологічне крісло, надалі ми його можемо доукомплектовувати", - повідомив керівник проекту "Український центр томотерапії" Володимир Ященко.

За інформацією, за мобілем будуть закріплені лікар-рентгінолог, лаборант, гінеколог. За день трейлер може обстежувати до 25 осіб. Пацієнт має заплатити за послугу 1 гривню.

"Ви організовуєте населення на місцях і викликаєте трейлер, ми - приїжджаємо у необхідні населені пункти області", - звернувся до медиків Володимир Ященко.

На презентації також був присутній заступник міністра охорони здоров'я Роман Ілик.

"Більшість населення  не має можливості дістатися до медзакладу, де такі обстеження якісно проводяться. Більша частина громадян не має коштів на проходження такого обстеження, яке зараз пропонується безкоштовно. Ахіллесова п'ята цього проекту - у нашій з вами взаємодії, - звернувся заступник міністра до медиків, - а також бажанні самого пацієнта, важливим є для нього власне здоров'я чи він нехтує собою і своєю родиною".
image
"Треба, щоб кожен пацієнт зрозумів, що важливіше і вигідніше не захворіти, аніж потім займатися наслідками. Хто менше викликає швидку, лікує ускладнення: той, хто приймає профілактичні препарати, чи той, хто не приймає? Це і є однією з цілей державної програми "Доступні ліки". Зокрема, за допомогою неї ми вирішуємо питання руху пацієнта до лікаря. Кіровоград -  перший в Україні по використанню коштів, виділених на проект "Доступні ліки". Хочу повідомили, що восени очікується суттєве збільшення бюджету програми, відтак область зможе ще більше отримати від неї", - зазначив заступник міністра охорони здоров'я Роман Ілик.
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 2728