У Кіровограді вода з'явиться аж 5 липня

02.07.2017 09:03
imageЯк відомо, внаслідок аварії на лінії електропередач у Кіровограді зупинилась подачі води. В суботу близько 18.30 поблизу Світловодська впала опора лінії електропередач 150 кВт, що призвело до знеструмлення частини Світловодська та Кременчука. Про це повідомляє DOZOR.

Внаслідок пошкодження ЛЕП було знеструмлено три мікрорайони Світловодська та дві насосні станції, які забезпечують подачу води до Кіровограда, Олександрії та Знам’янки.

О 23:55 електропостачання Кременчука було відновлено шляхом перепідключення на іншу лінію електропередач. А відновлювальні роботи з повної заміни електроопори почалися зранку 2 липня. Ремонтна бригада почала їх з розчищення підходу до поваленої опори від зарості кущів.

"Учорашні прогнози щодо відновлення водопостачання в Кіровограді о 22.00 4 липня, ймовірно, не справдяться. Адже енергопостачальникам потрібно більше часу, ніж передбачалося спочатку на відновлення подачі електроенергії. Лише пізно увечері 2 липня струм можуть подати на насосні станції Світловодська. Фактично аж на початку 3 липня. А до Кіровограда вода дійде через три доби, тобто зранку 5 липня, а не увечері 4 липня", - повідомив у коментарі сайту DOZOR заступник генерального директора ОКВП "Дніпро-Кіровоград" Микола Романюк.

Остаточні причини аварії поки що невідомі, їх встановлює поліція. Оскільки опора розташована поблизу сміттєзвалища, то не виключено, що її міцність послабили крадії металу. Руйнацію ж довершили учорашні сильні пориви вітру.

Переглядiв: 4152