У Кропивницькому презентували книгу "Коріння дощу" (ФОТОФАКТ)

22.07.2024 16:29

У Кропивницькому в обласній бібліотеці для юнацтва ім. Є. Маланюка презентували нову книгу українського поета Станіслава Новицького "Коріння дощу" сьогодні, 22 липня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR. 

За інформацією, книга побачила світ у видавництві «Український письменник».

"Попри численний доробок, він усе ще йде до Слова, як до престолу, шукаючи в ньому початків того міцного коріння, тієї невикоріненості, що розростатиметься в єднанні любові із роз’ятреними ранами, правди із мудрою виваженістю на терезах його ліризму.Збірка «Коріння дощу» — чергова спроба автором увіковічнити власну поетичну стихію, що для читача випромінює справжністю та істиною.Книжка засвідчує невичерпність не так глибин філософських рефлексій, як макрокосмосу метафорики. Це той поетичний голос, що зберігає баланс між двох світів – метафізичного та земного, бо творить особливий простір", - йдеться на сторінці закладу. 

Довідково:


НОВИ́ЦЬКИЙ Станіслав Сергійович (27. 12. 2000, с. Павлівка Фрунзівського, нині Роздільнянського р-ну Одеської обл.) — поет, публіцист. Член АУП (2018), Товариства письменників і журналістів імені І. Франка (2022). Премії імені П. Куліша (2020), імені Л. Народового (2022), імені Л. Глібова, імені О. Гончара (обидві — 2023). Закінчив Національну академію Національної гвардії України (Харків, 2023). Від 2010 мешкає й працює у Кропивницькому. Засновник (2022) і головний редактор літературно-мистецького альманаху «Сівач». Дебютував 2018 добіркою віршів у журналі «Дзвін». Пише верлібрами, рідше звертається до традиційних римованих катренів. Поезія Н. — переважно філософська та інтимна лірика, зустрічаються громадянські й пейзажні мотиви. Виразні риси його творів — епічна заглибленість у зміст кожного образу, міфічність, наскрізна асоціативність. Автор публіцистичної книги «Гріх і честь Віктора Погрібного» (Х., 2022). Окремі твори друкували в часописах «Вежа», «Дукля», «Степ», «Березіль», «Дніпро», «Ґражда», «Вінницький край», «Літературний Чернігів», «Буковинський журнал», «Літературна Україна», «Слово Просвіти».

Переглядiв: 519