У Кропивницькому  на запровадження соціальної профілактики виділили 130 тисяч

18.10.2019 13:17

В обласному центрі на закупівлю послуги соціальної профілактики з міського бюджету виділили 130 тисяч гривень. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в БО «100 відсотків життя. Кропивницький».

Така послуга - це нова модель, яка втілюється БО «100 відсотків життя. Кропивницький», центром соціальних служб для сім’ї дітей та молоді і Центром пробації в Кіровоградській області.

За інформацією, торік БО «100 відсотків життя. Кропивницький» вперше в Центрі пробації відкрила кабінет соціального працівника. Відтоді представник консультує клієнтів з наявності інфекційних, соціально-значущих або хронічних захворювань, а також шляхів їх попередження чи подолання, проводить скринінг на ВІЛ і туберкульоз.

«Кіровоградська область і міський відділ пробації був серед пілотних регіонів створення пробації за канадсько-європейською моделлю. Головною метою пробації є безпека суспільства. Це більш перспективна і логічна схема виконання покарання, поєднана з допомогою, підтримкою, мотивацією до змін без вилучення людини із суспільства. У результаті повертається повноцінна людина, яка не порушує законодавство, працює, сплачує податки, створює сім’ю», - каже виконавчий директор БО «100 відсотків життя. Кропивницький» Костянтин Данильченко.

Як відзначають, у БО «100 відсотків життя. Кропивницький» до кожного клієнта – свій підхід, адже в кожного свої потреби. Якщо необхідна допомога інших фахівців з благодійної організації, їх залучають. За цей рік була залучена психолог, яка провела 48 консультацій з адаптації серед засуджених, які потрапили у складні життєві обставини. Юристом було надано 58 правових консультацій з питань отримання державної соціальної допомоги, втрати документів, прописки, переоформлення спадщини, порушення прав щодо працевлаштування та роз’яснення законодавства України щодо рівності у праві на працевлаштування не залежно від наявності судимості.

Тут допомагають засудженим зрозуміти їхні проблеми, помилки, стати на вірний шлях, не вчиняючи повторних злочинів. Перевага в тому, що послуги надаються за моделлю «рівний-рівному». Соціальний консультант Євгеній Шаповалов сам віднедавна був на стежці злочиності, а відтепер очолює реабілітаційний центр для нарко- та алкозалежних та надає консультації засудженим, як не повторити помилки.

.

Переглядiв: 870