У Кропивницькому створили відео, присвячене жертвам Другої світової війни (ВІДЕО)

09.05.2021 05:38
image

Засновник галереї «Єлисаветград» оприлюднив у соцмережах відеоролик, присвячений загиблим під час Другої світової війни. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так,  автором вірша «Не забирайте память эту» є Микола Цуканов, автором відеоролика – Олег Саленко.

«У моїй пам'яті назавжди залишаться ті ветерани війни, з якими я був знайомий будучи депутатом міської ради 32 округу. Це мікрорайон Балашівка та частина Ковалівки. Я слухав їхні розповіді про війну, записував, отримуючи безцінну інформацію від людей, які були безпосередніми учасниками страшної війни. Серед них розвідник стрілецького полку Петро Герасименко, механік штурмового авіаполку Іван Волков, командир відділення стрілецької дивізії Павло Калмиков і багато інших. Добре пам'ятаю маленьку, тендітну жінку Віру Колісниченко, яка в роки війни, працюючи медсестрою госпіталю, винесла на своїх плечах десятки поранених солдатів. Це подвиг, про який вони розповідали зі сльозами на очах, не рахуючи себе героями», - зазначив Микола Цуканов.
«Щороку 8-9 травня я переглядаю фотографії воєнних років, подумки повертаючись до тих давніх бесід, адже сьогодні в живих вже не залишилося нікого. Але є жива пам'ять і є почуття вдячності, які спонукають мене розповідати про цих людей. І в ці хвилини хочеться сказати хороше про цих людей. Це не перші мої вірші про війну. Перші написані мною – під час зустрічі з ветеранами в 1995 році. Тоді ми ще не знали, що жахи війни скоро знову прийдуть на нашу землю і я писав: «Мы в мирной тишине рожденные , Ну  что мы знаем о войне ? О тех кодах, о вас непобежденные, Что знаем о победе и ее цене…». А вчора народилися нові вірші – «Я мир ценю теперь вдвойне». Мій знайомий Олег Саленко, якого вірші «зачепили», вирішив створити невеликий кліп на основі фотографій і моїх віршів. Ми всі маємо розуміти, що війна – це величезна трагедія, численні жертви. Тож кожен з нас має робити все, щоб ми, наші діти жили під мирним небом», - розповів медіапорталу DOZOR галерист.

Переглядiв: 844