У Кропивницькому відбувся освітянський форум (ФОТО)

27.08.2019 07:57
image

В обласному центрі в НВО №16 відбувся освітянський форум у форматі ED Camp сьогодні, 27 серпня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

У рамках заходу освітні заклади представляли напрацювання своїх педагогів, а також ділилися своїми здобутками з колегами.

«Тут у нас знаходяться філологи – кафедра української мови та літератури. Ми представляємо свої досягнення, свої доробки. У нас є вчителі, які беруть участь у різноманітних конкурсах, це не лише професійні конкурси, а й літературні. Наприклад, наш вчитель Наталія Смірнова брала участь у конкурсі «Молода коронація», тут представлені її твори. Я теж письменниця, маю збірку. Разом із дітьми ми випускаємо газету,  де і вони почали писати свої твори. Є вчителі, які випускають свої методички. У нашому закладі творчі вчителі і сьогодні ми представляємо їх здобутки», -  поділилася вчитель української мови та літератури НВО №1 Ольга Юхименко-Могильда.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Також заклади-учасники семінару представили методики навчання іншим предметам: математиці, хімії та біології.

«Ми проводимо якісні реакції на основні катіони та аніони, вони входять до складу харчових продуктів, засобів гігієни та миючих засобів. Їх можна легко визначити. Діти проводять досліди і з легкістю їх визначають. Наприклад, діти можуть визначити, що лимон містить у собі лимонну кислоту, це можна довести за допомогою індикаторів. Діти також можуть визначити, що у милі є лужне середовище і довести, чи шкідливе воно. Ми переходимо до нових форм навчання і тому ми намагаємося під час хімії працювати з речовинами, з якими діти зіштовхуються кожного дня», - вчитель хімії НВО №25 Ольга Тикул.
image
image
image
image

Крім цього, в рамках заходу з вчителями працювали представники Національного технічного університету ХПІ, які в рамках секційного заняття інформували присутніх про важливість STEAM-освіти.

«Ми розповідатимемо про методики навчання, мотивацію до навчання. У школярів падає інтерес до вивчення точних наук – фізики, математики, хімії. Сьогодні ми презентуємо проект «По слідам Чорнобиля», на основі якого хочемо показати взаємозв’зязок наук. Ми спостерігаємо, що на ці важливі технічні спеціальності, які важливі для країни, немає людей. І якщо ми нічого не змінимо, і в цих сферах не буде кому працювати через 10 років,  це стане катастрофою», - представник закладу Сергій Радогуз.

Довідково:

STEAM-освіта - послідовність курсів або програм навчання, яка готує учнів до успішного працевлаштування, до освіти після школи або для того й іншого, вимагає різних і більш технічно складних навичок, зокрема із застосуванням математичних знань і наукових понять.

 

image
image
image
Переглядiв: 4202