Відомий столичний хореограф показав кіровоградським танцюристам «фішки» сучасного танцю (ФОТО)

21.04.2019 10:16
image

Столичний хореограф, педагог танцювальних шкіл «MyWay» та «TopOne» Богдан Харлим дав майстер-клас з сучасної хореографії для юних танцюристів в обласній філармонії сьогодні, 21 квітня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR. 

Так, захід провели в рамках ХІ Міжнародного фестивалю «Об’єднаймо дітей мистецтвом», організатором якого є Культурно-мистецький фонд Перспектива Артема Стрижакова.  

Хореограф вирішив під час майстер-класу надати можливість кожному розкритися у танці контемпорарі (сучасний сценічний танець, який включає в себе різноманітні напрямки і техніки).

«Я не давав складних рухів та елементів через різницю у віці і рівень підготовки. Я хотів їм показати, як можна танцювати трохи по-іншому, з почуттями.  Дав їм волю у своєму тілі, яку вони намагалися самостійно реалізувати. Всі впоралися з поставленою задачею. Я відчував, що діти відкриті для сприйняття інформації», - розповів Богдан Харлим.
image
image
image
image
image
image

«Мені дуже сподобалося, тому що під час майстер-класу багато чого для себе підкреслила. Він доніс мені думку, що потрібно розуміти і відчувати танець, а не виконувати рухи, як робот. Зазвичай я вивчаю рухи і танцюю з посмішкою, а сьогодні я відчула тілом цей танець. Також я навчилася робити такі перекати, які ніколи не могла зробити», - розповіла учасниця майстер-класу з Нікополя Анастасія Красюк.

Паралельно у філармонії проходив майстер-клас і з акторської майстерності. До нього долучилися вокальні ансамблі, вокалісти. Проводив майстер-клас соліст обласної філармонії Олексій Козачинський.

«Сьогодні я хотів попрацювати більше над емоціями, тому що для артиста будь-якого жанру на сцені це дуже важливо. Члени журі в першу чергу велику увагу приділяють саме цьому. Мене потішило те, що більшість діток впоралися із завданнями. Звичайно, дехто все одно соромився на публіці, тому такі майстер-класи потрібно частіше влаштовувати для того, щоб діти були менш скутими», - розповів у коментарі медіапорталу DOZOR Олексій Козачинський. 
«Для тих, хто виступає на сцені, дуже важливо бути емоційно підготовленим. Під час майстер-класу деякі ставилися до цього як до гри,  але для мене все було по-іншому. У нас таких заходів не буває, тому мені здається, що цього не вистачає. Для мене було важливо навчитися тримати нейтральні емоції. Сміятися і плакати також важливо, але для цього потрібно докласти більше зусиль. Я радію, що з більшістю завдань я впоралась», - поділилася враженнями співачка з Торецька Донецької області Дар'я Бутенко.
image
image
image
image
image
image

Нагадаємо, вже о 14:00 на головній площі Кіровограда відбудеться танцювальний джем за участю колективів-учасників фестивалю. О 15:00 на вулиці Дворцовій діти встановлять національний рекорд у рамках танцювального екофлешмобу. О 16:00 в обласній філармонії відбудеться гала-концерт фестивалю.

Читайте також:

У Кіровограді діти з усієї країни демонструють таланти на фестивалі «Об’єднаймо дітей мистецтвом» (ФОТО)

Григорій Чапкіс вчив кіровоградців латиноамериканським танцям на площі (ФОТО).

Головна подія весни: Яким побачили містяни відкриття міжнародного фестивалю (ФОТО)

 

 

Переглядiв: 2381