Виставу кропивницької «Аеліти» про людську гідність побачили у Львові: відгуки вражають (ФОТОРЕПОРТАЖ)

19.01.2022 09:17
image

У Львівському Палаці мистецтв відбувся соціально-культурний проект "Непомітні", акторами вистави є вихованці зразкового хореографічного колективу-студії «Аеліта» у суботу, 15 січня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Хореографами-постановниками дійства стали керівник коллективу «Аеліта» Олександра Ткаченко та хореограф Микола Гаврилюк.

«Ми презентували виставу «Непомітні» у Львові, адже автор однойменної книги Іван Байдак родом з цього міста. Важливим було наше бажання показати виставу не на сцені, а серед глядачів – для того, щоб максимально передати емоції. Таким місцев виявився Львівський Палац мистецтв. Приємно було бачити, що переглянути виставу прийшла, здебільшого, молодь, зокрема, студенти», - розповіла Олександра Ткаченко.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Виставу побачили більше сотні глядачів, а також автор книги «НЕпомітні» - Іван Байдак.

«Ми очікували на відгуки від глядачів і отримали їх багато  - позитивних та цікавих. Але найбільше вразила перша фраза автора книги Івана Байдака, яку він сказав нам та танцівниками «Аеліти»: «Це краще, ніж моя книга». Реально це було дуже приємно, я дуже переживала про те, як він сприйме нашу виставу, адже Іван Байдак є автором книги, який має своє бачення передачі образі героїв», - додала Олександра Ткаченко.

Відгуками з «Аелітою» поділилися вдячні гості заходу.

«Я можу уявити, скільки вмінь, сил та часу було вкладено в вашу роботу, в цей виступ. Я читала книгу, а під час перегляду виступу у мене просто зараз немає слів. Дякуємо величезне», - поділилася відгуком про виставу гостя Львівського Палацу мистецтв.
«Я хочу подякувати від імені усіх львів’ян за те, що ви все-таки приїхали до нас, до Львова, з Кропивницького. Тому що виставу побачили в декількох місцях. Хочу подякувати за те, що висвітлили  важливу тему і хочу, щоб групою підтримки, над якою працювали учасники хореографічного ансамблю, було ваше суспільство. Адже дуже важливо підтримувати цю тему, розуміти цих людей, розвивати в собі толерантність», - зазначила представник львівської ГО «Жіночі перспективи» Ірина Трохим.

За словами Олександри Ткаченко, наразі ведуться перемовини щодо показу вистави у Києві та Тернополі. А після вистави у Львові представник однієї з громадських організацій вже запросила «Аеліту» до Кам’янця-Подільського.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

 

Переглядiв: 1067