Власника проблемної багатоповерхівки у Кропивницькому не знайшли, щоб викликати в суд

09.12.2019 11:05
image

У господарському суді відбулося підготовче засідання по справі скасування ПП «Вагран» права  власності багатоповерхівки по проспекту Університетському, 21, сьогодні, 9 грудня.  Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так,  позивачем у справі є міська рада. На засідання суду прибули кількадесят мешканців багатоповерхівки, які тримали в руках плакати з надписами «Сподіваємося на справедливий вирок», «Судді, пам’ятайте, люди – не товар». За словами голови ініціативної групи гуртожитку  Світлани Бондаренко, мешканці очікують від суду справедливого рішення на їх користь.

image
image
image
«Ми від цього суду очікуємо законного вироку. Ми хочемо побачити пана Ярошенка. Ми розуміємо, що це перше засідання, але тим не менш очікуємо, що все буде по закону. Ми вже вигравали суди. І за півтора року міський голова пан Райкович нічого не зробив для людей. Що буде після цього суду – ми не знаємо. Але наші жителі не бояться, готові боротися», - каже Світлана Бондаренко.
image

Натомість в рамках засідання відповідача - екс-голову Кіровського районного суду, власника цієї багатоповерхівки Володимира Ярошенка до суду викликати не вдалося, За інформацією, листи про початок судового засідання ПП «Вагран» надсилали за двома адресами, однак вони повернулися через завершення терміну зберігання.  Ще одним відповідачем є виконавчий комітет, представники якого також не з’явилися на засідання.

У результаті суддя ознайомила присутніх з резолютивною частиною, зазначивши, що до справи залучать третю сторону – жительку гуртожитку Світлану Бондаренко. Наступне засідання відбудеться 23 грудня о 15:00.

image
image

Нагадаємо, раніше ПП „Вагран” намагалося через суд виселити з кімнат жителів гуртожитку. За даними ЗМІ, фактичним власником ПП „Вагран” є колишній голова Кіровського районного суду Кіровограда Володимир Ярошенко.   

Як повідомляв DOZOR, поблизу села Велика Северинка на автодорозі Н-14 «Київ-Миколаїв» кількадесят жителів гуртожитку, який знаходиться на проспекті Університетському, 21, влаштували мирну акцію протесту. Жителі обурені невиконанням обіцянок міської влади, яка більше року обіцяє взяти їх гуртожиток на баланс міста.

Жителі гуртожитку в Кропивницькому розпочали безстрокову акцію. 

Читайте також:

У кропивницького екс-судді знову спробують відібрати скандальну багатоповерхівку

Переглядiв: 2159