Як DOZOR перевіряв, чи холодно у 26-й школі Кіровограда (ВІДЕО)

03.02.2017 15:36

imageУ соцмережах з’явилася інформація про те, що в обласному центрі у школі №26 мерзнуть учні. Зокрема, кіровоградець Андрій Солонченко зазначив, що температура повітря у деяких класах становить 7-11 градусів тепла. Аби перевірити, чи дійсно в школі мерзнуть діти, DOZOR прямує до навчального закладу.

У школі зустрічає чергова і відразу проводить до приймальні. Там відчутно прохолодно, тому секретар працює при увімкнутому обігрівачі.

«У нас тут [у приймальні - ред.] дуже холодно, батарей вважайте, що немає», - зізнається секретар.

Жінка телефонує керівнику і повідомляє про візит журналістів. Хвилин за п’ять до приймальні заходять директор школи Олена Ярова разом із заступником по господарській частині Любов’ю Корнієнко.

У кабінеті директора тепліше. Просимо принести термометр, за допомогою якого вимірюватимемо температуру у приміщеннях. За кілька хвилин заступник по господарській частині приносить побутовий термометр і вимірює температуру у кабінеті директора. Прилад показує 19 градусів тепла.

image

«Нещодавно в мене тут було дещо холодніше, зараз нормальна температура», - розповідає Олена Ярова, киваючи на дерев’яні вікна.



123.jpg (257 KB)Разом із заступником Любов’ю Корнієнко, яка «озброєна» термометром, перевіряємотемпературу у класах. Інформація про 7-11 градусів не підтвердилася: найнижча температура, яку зафіксували – 16 градусів у трудових майстернях. Як пояснює адміністрація навчального закладу, для майстерень це припустимі показники. У звичайних навчальних класах перевірка показала  переважно 18 градусів.

Коментуючи результати «температурної перевірки» директор школи зауважує, що температуру у класах вимірюють кожного ранку о 7 годині і вже за півгодини інформацію передають  до міськуправління освіти.

«Коли кабінети ще закриті, там тримається температура 17–18 градусів, згідно санітарних норм, але коли приходять діти, вони починають відкривати двері. А в коридорах прохолодніше, ніж в кабінетах, тому останні і охолоджуються. Ви бачили, що в кабінетах, де стоять пластикові вікна, набагато тепліше, ніж в тих, де дерев’яні. Кабінети на північному боці школи природньо дещо прохолодніші, адже там сонця майже немає. І якщо там дерев’яні рами, може і задувати холодним повітрям», - говорить Олена Ярова.

Директор школи зізнається, що у понеділок, 30 січня, теплогенеруюче підприємство через поломку замість 70 градусів тепла на вході до школи гріло лише до 58-ми.

«Були великі морози і температура повітря у кількох кабінетах на кілька градусів знизилась. У кабінеті праці було 15 градусів тепла при нормативних 16-ти. Але зниження температури було лише у кількох класах і о 14:00 температурний режим всюди прийшов до норми», - розповідає директор ЗОШ №26.

 image

image

imageОлена Ярова запевняє, що вже за два тижні у всіх навчальних приміщеннях школи будуть встановлені однакові термометри, аби всі охочі могли на власні очі побачити температуру у класі, де навчаються їхні діти.

«Зараз не у всіх класах є термометри, тому що нещодавно я попросила їх всі перевірити і замінити. Мабуть, не встигли повісити нові. Думаю, що нові термометри за рахунок школи ми встановимо», - запевнила Олена Ярова.

Переглядiв: 4169