Збірна кропивницької Льотної академії перемогла у змаганнях з авіамодельного спорту (ФОТО)

30.03.2023 09:44

 Збірна Льотної академії перемогла у змаганнях з авіамодельного спорту, які пройшли в рамках чемпіонату Донецької області  з авіамодельного спорту кубку «Рink Flight» (літаючі моделі у приміщенні). Про це повідомили у прес-службі академії.

Учасники змагань мали завдання зробити відео зйомку результатів польотів своїх моделей та надіслати у судейську колегію. Участь у змаганнях взяли 7 команд. Серед них і команда Льотної академії НАУ у складі 5 спортсменів, серед них, курсанти факультету льотної експлуатації Шарко Ігор (194 гр) та Кулаков Андрій (112гр).

Спортсмени брали участь з різними класами моделей , і показали високі результати у змаганнях. За підсумками змагань команда « ЛЬОТНОЇ АКАДЕМІЇ НАУ» посіла І місце У особистому заліку наші учасники мали такі місця:

Кулаков Андрій в класі одномоторна плануюча копія літака – ІІ місце

Шарко Ігор в класі багатомоторна плануюча копія літака – І місце

Матков Захар , у класі моделей гумо моторні моделі копії – ІІ місце.

Шарко Ігор у класі моделей планер схематичний з розмахом 350 мм – І місце.

Кулаков Андрій у класі моделей планер схематичний з розмахом 500 мм – І місце

Дятел Сергій у класі моделей планер схематичний з розмахом 500 мм – ІІ місце.

Шарко Ігор виступав з моделью копією літака багатомоторного винищувача P-38 (Лайтінг) Розроблений конструктором компанії Lockheed Corporation Кларенсом «Келлі» Джонсоном. Брав активну участь у бойових діях Повітряних сил США під час Другої світової війни , переважно на Тихоокеанському театрі воєнних дій На винищувачі P-38 воював відомий французький письменник Антуан де Сент-Екзюпері

Кулаков Андрій виступав з моделлю копією літака одномоторного штурмовика Embraer EMB 312 Tucano. Це легкий двомісний турбогвинтовий літак штурмовик виробництва бразильської компанії Embraer. Розробка літака розпочалася у 1978 році за фінансової підтримки від BBC Бразилії. Прототип Embraer EMB 312 Tucano піднявся у повітря 1980 року, з 1983 року розпочалося масове виробництво літака. Експортується з 1984 року. Усього було вироблено 624 одиниці, виробництво згорнуто у 1996 році.

Підготував команду до участі у змаганнях тренер з авіамодельного спорту Льотної академії НАУ Павло Лобов.

Переглядiв: 758