Знані освітяни виступили на міжнародній науково-практичній конференції у Кіровограді (ФОТО)

17.04.2019 14:22
image

В обласному центрі на базі мистецького факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету проходить міжнародна науково-практична конференція «Мистецький освітній простір у контексті формування сучасної парадигми освіти». Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, на участь у науковому заході, який проводиться вже втретє, зареєструвалося 180 науковців з кращих вишів України та зарубіжжя.  Наукова конференція охопила багато різних напрямків, однак  ключовою стала тема освіти та розвитку молоді.

image
image
image
image
image
image
image
«Наша міжнародна наукова-практична конференція – це майданчик, на якому наукова еліта України та зарубіжжя могли обмінятися думками та своїми дослідженнями з надзвичайно актуальної теми – теми освіти нашої молоді. Зокрема, наша конференція присвячена реформуванню, реконструкції професійної мистецької освіти. Ми працюємо на рівні симбіозу та спілкування із нашими закордонними партнерами, з якими разом видаємо наукові монографії протягом багатьох років щодо духовності виховання», розповіла  професор, завідувач кафедри вокально-хорових дисциплін та методики музичного виховання Центральноукаїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка Алла Растригіна

Конференцію розпочав своїм виступом настоятель Благовіщенського храму отець Євгеній Назаренко, який розповів про образ Божий в людині як основу розвитку її духовності.  Проблему щодо змін парадигми освіти висвітлив доктор педагогічних наук, професор з Литви Іонас Кевішас.  Тему екзистенції і абсолюту розкрив академік національної академії Литви Альгірдас Гайжутіс, а про духовну місію нової української школи доповіла доктор філософії в галузі педагогічних наук, член-кореспондент НАПН України Василина Хайруліна. Варто зазначити, що за авторською концепцією цього науковця працюють в освітніх закладах не лише України, а й Китаю.  

image

Жваво була розкрита тема підтримки талановитої молоді як фактору розвитку творчого  потенціалу особистості. Її висвітлив Артем Стрижаков -  кандидат педагогічних наук, голова правління  Культурно-мистецького фонду «Перспектива».

image
image
image
image
image

Традиційно науково-практична конференції включала роботу низки секцій за різними напрямками. Серед них -  тенденції розвитку мистецької освіти в умовах глобалізації, реформування професійної мистецької освіти, освітній менеджмент та впровадження  сучасних арт-технологій у різні види мистецтва. Інформацію з науковими публікаціями оприлюднять в науковому журналі педагогічного університету орієнтовно у травні.

image
Переглядiв: 601