Райкович з Табаловим через журналістів просили депутатів працювати з ними

13.03.2017 18:13

image

Мер Кіровограда  Андрій Райкович і секретар міської ради Андрій Табалов зібрали журналістів на брифінг, аби звернутися до депутатів міськради з проханням про конструктивну працю сьогодні, 13 березня, інформує DOZOR.

Брифінг для журналістів, аби повідомити про сесію, управлінці міста зібрали вперше. Очевидно, що  його проведення зумовлено попереднім «проваленим» сесійним засіданням  за головування секретаря міськради і свідчить про те, що досягти порозуміння і об’єднати депутатів управлінцям  досі так і не вдалося.

 «Ми будемо робити все для того, щоб сесії мали і несли дієвий характер, діловий характер. Будемо роз’яснювати, щоб рівень довіри до керівництва був більший, ніж він є насьогодні», - заявив Андрій Райкович.
«…великої політики не бачу, тут не місце партійним прапорам, перетяжкам, тим більше, коли в депутатському корпусі є багато політичних команд, 9 політпартій, 9 векторів розуміння єдиного служіння громади. Тут повинна бути елементарна системна праця на результат, на користь міста», - сказав міський голова .

Під час брифінгу мер кілька разів закликав депутатів до «конструктивної праці».  Аналогічним за змістом був і виступ секретаря міськради. Ймовірно, через нерезультативність особистих перемовин, управлінці вирішили винести спілкування з депутатами на широкий загал.

«Я попросив би депутатів дотримуватися календарного плану, який вони самі ж прийняли», - зокрема, сказав журналістам Табалов.

Оскільки на попередньому сесійному засіданні не було розглянуто жодного питання, на засіданні, яке намагатимуться провести у середу, питань анонсують вдвічі більше. Визнають: через суттєві затримки у розгляді питань страждають тисячі містян, у тому числі, діти та учасники АТО.

«Не проведемо зараз сесію, а потім буде 300,400 питань, а потім люди прийдуть, візьмуть під рученьки  і виведуть», - резюмував Райкович.

Як повідомляв DOZOR, знайти спільну мову з депутатами управлінці міста не  в змозі вже майже місяць. У лютому на сесії за головування Андрія Табалова протягом кількох годин так і не було прийнято порядок денний. Тоді секретар міськради поскаржився журналістам, що депутати його ігнорують та не хочуть спілкуватися. У свою чергу самі депутати зазначили, що  проблеми зі співпрацею з секретарем міської ради  виникли тому, що той не виконує функції,  які полягають  у сприянні здійснення депутатських повноважень та створенні умов для депутатської роботи.

Переглядiв: 1705