У Кіровограді біля річки продовжуватимуть видалення дерев

24.05.2018 06:51
image

В обласному центрі понад річкою Інгул на вулиці Київській заплановані заходи з видалення дерев в рамках розчистки річки. Про це під час прес-конференції повідомила завідувач сектору екології управління земельних відносин міськради Галина Негода сьогодні, 24 травня, інформує медіапортал DOZOR.

"Згідно з актами обстеження зелених насаджень, планується видалити 23 дерева, які є великорозмірними. Зараз там залишилося 12 дерев. Це фактично порослеві самосівні дерева. На вулиці Київській біля дитячого пляжу. Буде покіс очерету, порослі, прибирання сміття", - повідомила Негода.

Натомість екозахисник Надія Паливода поцікавилася про те, з яких пір знищення дерев відноситься до природоохоронних заходів, на яке виділили 840 тисяч гривень.

"Закінчення робіт буде лише після того, як відповідні фахівці підпишуть документи. На цій ділянці від моста на Київській до пішохідного мосту виконувалися покіс очерету та порослі. Стосовно іви, яку знищили. На даній території пляжу облаштовані місця торгівлі і сказати, хто знищив дерево, неможливо. Стосовно дерев, які росли в руслі і нікому не заважали.  На даній ділянці планується висадка нових зелених насаджень. Коли написано в дужках "видалення дерев", то ніякого самоуправства немає", - пояснила Галина Негода.

Фото Надії Паливоди 

Переглядiв: 662