Чим запам’яталися візити Григорія Чапкіса до Кропивницького (ФОТО)

14.06.2021 12:24
image

Як відомо, легенда української хореографії, народний артист України Григорій Чапкіс помер увечері 13 червня. Хореограф декілька років поспіль відвідував Кропивницький як спеціальний гість та член журі Міжнародного фестивалю «Об’єднаймо дітей мистецтвом», засновником якого є Артем Стрижаков.  Про те, чим запам’яталися візити Григорія Чапкіса до Кропивницького, нагадує медіапортал DOZOR.

У 2019 році Григорій Чапкіс на головній площі обласного центру вчив містян латиноамериканським танцям. Також маестро дав майстер-клас з вальсу та пасадоблю.  Тоді до участі у майстер-класі долучилися усі бажаючі.  

image
image
image

З цього року учасники фестивалю отримували спеціальний приз – Кубок Чапкіса, яким він нагороджував кращі колективи. Кубок Чапкіса є дуже високою нагородою у сфері хореографії та вручається не лише в Україні, а й в Європі, Америці та Канаді.   

image

У 2020 році Григорій Чапкіс святкував свій 90-річний ювілей. Тоді його вітали друзі з Кропивницького - засновник Культурно-мистецького фонду «Перспектива» Артем Стрижаков разом з виконавчим директором фонду Олександрою Ткаченко. Григорій Миколайович був розчулений подарунком і подякував Кропивницькому за увагу. 

«Якщо чесно, то мої враження від святкування описати складно. Я у захваті від того, що сталося, просто у захваті. Квіти, подарунки, але найголовніше – це, звичайно, увага до мене. Це просто неймовірно передати словами. На жаль, за два дні я поки що не зміг розібрати абсолютно всі подарунки від моїх гостей. Але найкращий, найдорожчий та більш близький для мене подарунок, який мені зробили і який я вже бачив – від делегації з Кропивницького. Делегація з вашого міста в обличчях Артема Стрижакова та Олександри Ткаченко мене вразила. Вони  знайшли час і спеціально прибули на мій день народження і висловили неймовірні поздоровлення. У мене були представники шести міст, але з привітанням з вашого міста я вражений досі, - ділиться Григорій Чапкіс. -  Я безмежно вдячний вашому місту за подарунок, за те, що у вас такі хороші люди».  

Цього ж року Григорій Чапкіс знову став членом журі Міжнародного фестивалю пісні і танцю «Об’єднаймо дітей мистецтвом», який проходив в режимі онлайн. Тоді спецприз – Кубок Чапкіса завоювали танцівники з Молдови. 

image
image

Восени 2020 року Григорій Чапкіс знову відвідав обласний центр. Цього разу – для підтримки Стратегії розвитку міста, презентованою командою Артема Стрижакова «Перспектива міста».

image
image
Переглядiв: 1184