Депутату, якого звинувачують у замаху на умисне вбивство, обрали запобіжний захід

10.06.2020 09:15

У Ленінському районному суді відбулося підготовче судове засідання по справі депутата Новоукраїнської райради Олександра Мольченка. Чоловіка обвинувачують у тому, що він морив голодом малолітню дитину. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у суді.

Так, відомо, що раніше справу Мольченка розглядала колегія суддів під головуванням судді Олексія Мягкого. Наразі справа розглядається колегією суддів під головуванням судді Олексія Майданнікова.

За інформацією, Мольченка обвинувачують у вчинені кримінальних правопорушень передбачених частиною першою статті 296, частиною третьою статті 15 пунктами 2, 4, 12 частини другої статті 115 Кримінального Кодексу України (незакінчений замах на умисне вбивство малолітньої дитини, вчинене з особливою жорстокістю, за попередньою змовою групою осіб та хуліганстві, тобто грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю, яке полягає у порушенні громадського порядку, поєднаному із пошкодженням майна та тимчасовому порушенні нормальної діяльності підприємства).

Дружину депутата обвинувачують у вчинені кримінальних правопорушень передбачених частиною третьою статті 15 пунктами 2, 4, 12 частини другої статті 115 Кримінального Кодексу України (незакінчений замах на умисне вбивство малолітньої дитини, вчинене з особливою жорстокістю за попередньою змовою групою осіб).

За версією слідства, депутат Новоукраїнської районної ради та його дружина зажадали позбавити життя малолітнього сина шляхом ухилення від догляду за ним та від виконання батьківських обов’язків щодо забезпечення дитини раціональним харчуванням, доступом до кваліфікованої медичної допомоги, фізичного та духовного розвитку.

Зокрема, обвинувачений депутат достовірно знаючи, що малолітній син через свій вік не має можливості для самостійного забезпечення харчуванням та позбавлений можливості вжиття заходів до самозбереження, реалізовуючи свій злочинний умисел, направлений на позбавлення життя малолітнього сина за попередньою змовою з дружиною, упродовж червня-серпня 2018 року обмежували сина в отриманні їжі майже протягом двох місяців.

У ході підготовчого судового засідання суд вирішив, зокрема, питання щодо призначення кримінального провадження до судового розгляду та запобіжного заходу відносно обвинуваченого. Зокрема, Олександру Мольченку обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Як раніше повідомляв DOZOR, замореного голодом хлопчика примусово забрали з родини депутата Новоукраїнської районної ради. Чотирирічна дитина була знесилена та мала низьку вагу – 7 кіло при мінімальному показнику 13 кілограмів.

У той час родина Мольченків залишила Кіровоградщину та поїхала до Києва, а комісія з захисту прав дитини вирішила позбавити її батьківських прав на 4-річного сина.

Трьох доньок подружжя Мольченків забрали до дитячої обласної лікарні через низьку вагу і Новоукраїнська служба з прав захисту дитини, подала позовну заяву до суду, щоб у батьків відібрали трьох доньок. Пізніше депутату і його дружині оголосили підозру про злочин.  Крім того, Олександру Мольченку під час судового засідання призначили судово-психіатричну експертизу. На судовому засіданні депутат просив змінити цілодобовий домашній арешт на домашній арешт з 20 до 7 години. За рішенням суду депутату змінили запобіжний захід на тримання під вартою .

Нагадаємо, скандального депутата позбавили батьківських прав. 

 

Переглядiв: 903