Хто відповідає за бурульки та голови кіровоградців? (ФОТО)

12.01.2017 16:07

image

Після сильних морозів в обласному центрі почало теплішати. Разом зі снігом тануть і падають бурульки з дахів будинків. Оскільки це становить пряму загрозу життю і здоров’ю  городян,  DOZOR вирішив з’ясувати, хто несе відповідальність у місті за ліквідацію льодових брусків та чи займаються цим відповідальні особи.

У службі надзвичайних ситуацій Кіровоградської області запевнили, що бурульки – не їхня сфера діяльності.

«Головна функція рятувальників – оперативно реагувати на надзвичайні ситуації. Якщо вони будуть цілий день їздити містом та збивати бурульки, то хто буде рятувати людей? Вирішувати питання з бурульками має місцева влада та ЖЕО. Ми допомагаємо тільки, коли дуже складна ситуація після отримання запиту від місцевої влади», - стверждує речник служби рятувальників Вікторія Крохмалюк.

В управлінні ЖКГ міської ради теж відхрестилися від бурульок – мовляв, усі питання до житлово-експлуатаційних організацій, тобто колишніх ЖЕКів.

«Питанням ліквідації бурульок займаються керівники ЖЕО. Ми цю проблему контролюємо. Наразі відомо, що з бурульками активно борються», - запевняє  провідний спеціаліст відділу капітального ремонту, реформування та розвитку житлово-комунального господарства управління ЖКГ міськради Тетяна Шпильова.
 «Боремося з бурульками сьогодні цілий день. Ось, наймаємо «вишку» у КП «Благоустрій» та збиваємо ці бурульки», - запевняє у коментарі сайту DOZOR керівник ЖЕО №1 Світлана Ковальова.
«Збиваємо сьогодні, чим можемо. Працівники ЖЕО самостійно за допомогою Т-подібних шпал збивають бурульки з двоповерхових будинків. З багатоповерхівок лід збиваємо за допомогою техніки «Благоустрою та дістаємо їх з вікон жителів будинків», - стверджує  керівник ЖЕО №3 Андрій Кур’ян.

Однак попри запевнення керівників ЖЕО про невпинну боротьбу з бурульками, льодяні брили залишаються висіти на будівлях навіть на центральних вулицях та проспектах міста.

DSC_9795_resize.jpg (1.28 MB)

DSC_9809_resize.jpg (1.72 MB)

747.jpg (1.59 MB)

Переглядiв: 941