Керівник «Кіровоградгазу»: Проблеми минулого опалювального сезону ще більше ускладнюють підготовку до наступного

17.05.2018 09:06
image

Проблеми минулого опалювального сезону, зокрема, борги теплопостачальних підприємств ускладнюють підготовку до наступного. Про це під час прес-конференції повідомив голова правління ВАТ «Кіровоградгаз» Олександр Гладкий сьогодні, 17 травня, інформує медіапортал DOZOR.

За його словами, обсяги несанкціонованого спожитого газу протягом минулого опалювального сезону для КП «Теплоенегргетик» 903 тисячі 71 кубічний метр, для ДП «Кіровоградтепло» -  10 мільйонів 952 754 кубічних метрів.

«КП «Теплоенергетик» винне 14 483 130 гривень,  «Кіровоградтепло» - 194 мільйони 908 тисяч 20 гривень. Пасивність та бездіяльність підприємств протягом опалювального періоду систематично призводили до фінансового навантаження на ВАТ «Кіровоградгаз», через це підвищувався градус соціального напруження. Інші районні підприємства зробили все можливе, щоб розраховуватися за спожитий газ. Нас неодноразово звинувачували, що ми підвищували напругу у суспільстві. Я з цим незгоден. Ми попереджали і керівників підприємств, і міську владу, і керівництво області про своєчасну оплату за спожитий газ. Станом на сьогодні 17 травня маю констатувати, що проблеми минулого опалювального сезону значно ускладнюють підготовку до наступного опалювального періоду», - повідомив Гладкий.

За словами посадовця, наразі повідомлено національному регулятору про спожиття несанкціонованого газу. За послуги з розподілу газу з 18 підприємств комунальної теплоенергетики 17 розрахувалися повністю.  Лише КП «Теплоенергетик» має заборгованість за минулі періоди у розмірі 1 мільйон 698 тисяч 441 гривня.  

Щодо перспективи відключення тепла в оселях містян наступного опалювального періоду Олександр Гладкий відповів, що питання варто адресувати до теплопостачальних підприємств та інших учасників ринку.

«Я сподіваюся на конструктивний діалог, час ще є і я закликаю всіх учасників процесу працювати. А щодо можливого відключення газу для підприємств під час  опалювального сезону, то можу сказати, що я оптиміст і сподіваюся на краще», - сказав Гладкий, зазначивши, що  наразі ведуться переговори з керівництвом області та міста щодо врегулювання ситуації.

Нагадаємо, у березні в Кіровограді за борги теплогенеруючих підприємств було відключено 6 котелень централізованого теплопостачання. Біля офісу ВАТ "Кіровоградгаз" час від часу  проходили пікети деяких громадських активістівОрганізатори акцій протесту оголосили масову мобілізацію населення щодо припинення свавілля газопостачального підприємства.

Читайте також:

Олександр Гладкий:  З «Кіровоградгазу» намагаються ліпити якогось монстра.

Переглядiв: 655