Кіровоградська авіакомпанія потрапила у «чорний» список ЄС

18.05.2017 14:15
image

Авіаційна компанія «УРГА», яка базується у Кіровограді, потрапила у список авіаперевізників, яким заборонені польоти до Європи. Відповідну інформацію оприлюднила Європейська комісія на офіційному сайті, інформує DOZOR.

За інформацією, в оновленому списку авіаперевізників, яким заборонені польоти до Європи Союзом (LIST OF AIR CARRIERS WHICH ARE BANNED FROM OPERATING WITHINTHE UNION), виявилася 181 авіакомпанія з 16 країн світу.

Проте у кіровоградській авіакомпанії ситуацію не вважають критичною. Як зазначив  у коментарі сайту DOZOR перший заступник генерального директора МААК «УРГА» Валерій Болотнов, компанія все одно не виконувала регулярних комерційних рейсів.

«Річ у тому, що дії стосовно авіакомпанії – це не внесення до «чорного» списку авіаперевізників. Нам обмежили комерційні польоти до країн Європи. На польоти у ту ж Європу, наприклад, на різноманітні форуми, ця заборона не поширюється.  Літаки, як літали, так і  літають. У нас не було ніколи великих програм, тобто ми  виконували приблизно по два польоти на рік, для того, щоб полетіти до Європи та виконати комерційні рейси. Наші польоти по забезпеченню оперативного обслуговування літаків, наприклад, до Німеччини не заборонені. Заборона діє на забезпечення комерційних польотів до Європи. Тобто ми не можемо здійснювати регулярні вильоти до європейських країн, ми не можемо виконувати приватні польоти, однак ми не займалися цим, такі польоти не були нашим профілем», - повідомив Валерій Болотнов.

«Якби для нас це було для нас життєво важливо, то ми би таке рішення оскаржували. У нас є спірні моменти, є аудити, які ми не пройшли, але це не критично. У будь-якому разі у нас є можливість повторної участі для того, щоб з нас зняли обмеження щодо вильотів до Європи», - додав  Болотнов.

На думку колишнього першого заступника гендиректора компанії «УРГА» Галини Кузьменко, теперішньому керівництву авіакомпанії потрібно виправити помилки та зробити все можливе, аби вийти з цього списку.

«Я працювала у цій авіакомпанії 15 років і знаю це підприємство тільки з хорошої сторони. Знаю, що там була гарна система якості, система авіаційної безпеки, система безпеки здійснення польотів. Наразі я не володію інформацією про те, що там відбувається. Але якщо підприємство потрапляє до такого списку, то це значить, що були відповідні перевірки комісії SAFA, у ході яких виявили серйозні невідповідності. Тепер будь-який виліт до Європи буде супроводжуватися перевірками. Це, звичайно, сумно, що авіакомпанія, яка вважалася кращою компанією в Європі, потрапила до такого списку. Але з іншого боку перевірки – це правильно, оскільки в першу чергу, це стосується системи якості та безпеки пасажирів та екіпажів. Якщо є невеликий збій, то його потрібно виправляти. «УРГА» має змогу пройти повторні аудити після того, як виправить помилки, та вийти з «чорного» списку. Бажаю  авіакомпанії якомога швидше виправити ці нюанси», - прокоментувала колишній перший заступник генерального директора «УРГИ» (1996-2012 роки) Галина Кузьменко.  

Фото urga.com.ua

Переглядiв: 1479