Кіровоградським лікарям розповіли про нестерпний біль паліативних хворих (ФОТО)

05.07.2017 09:54
image

В обласному центрі в приміщенні Торгово-промислової палати відбулася зустріч активістів та медиків в рамках всеукраїнської кампанії "Знімай рожеві окуляри" про проблеми знеболення для важкохворих людей,  які страждають від больового синдрому сьогодні,  5 липня. Про це повідомляє DOZOR.

 За словами представника Кіровоградського обласного відділення ВБО ЛЖВ Володимира Бочарова-Туза, на Кіровоградщині проживає майже 2 500 паліативних хворих.

"Серед них 84 людини - це діти. Цифра велика і це говорить про те, що проблеми цих людей заслуговують уваги. Потреба в паліативних ліжках забезпечили лише на 46%, а в 11 районах їх немає взагалі. Лікарі не казали, що не можуть виписати морфін. Тому адміністративних перепон для призначення знеболюючих у нашій області немає,  ми їх не виявили під час моніторингу. Але існує системна проблема відсутності ліків для хворих, які страждають від болю. В області діє лише одна лікарня у якій продають морфін", - розповів Володимир Бочаров-Туз.

За інформацією, двоє з трьох паліативних хворих не отримують якісної допомоги, хоча відсутність лікування під час синдрому болю конвенція ООН прирівняла до тортур.

"Не призначати лікарем адекватне знеболення - це злочин. Це тортури і жорстоке ставлення. Ми поки це не сприймаємо це як тортури. От, наприклад, побої в міліції вважаються тортурами. Правозахисники дивляться на сліди від наручників, побої,  але не помічають людей,  які щодня страждають від нестерпного болю", - каже громадський активіст Андрій Раханський.
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1271