Кіровоградці стоять у черзі на житло по 38 років  

30.09.2017 08:10
image

В обласному центрі у загальній черзі на тримання житла городяни перебувають  найдовше з  1979 року.  Про це у інтерв’ю сайту DOZOR повідомив начальник відділу ведення обліку житла Кіровоградської міськради Валерій Пількін.

Так, у першочерговій черзі чекають житла по 32 роки (перебувають з 1985 року). А в позачерговій черзі очікування триває 27 років (з 1990-го). За такі строки теперішня молода людина одержить квартиру не раніше, ніж перед пенсією. Варто нагадати, що за радянських часів, коли підприємства активно будували житло для своїх працівників, середня тривалість перебування у житловій черзі становила не більше 10 років.

Зараз найбільше кіровоградців перебуває у загальній черзі - 2562 особи, у першочерговій - 946, в позачерговій - 484 особи. Відтак, право одержати житло у Кіровограді мають 3992 сім'ї (майже 4 тисячі).

Наприкінці кожного року з черги викреслюють тих громадян, у яких зменшилась кількість членів сім'ї, які померли, так і не дочекавшись житла або змогли придбати житло самостійно. Людина, яка перебуває у житловій черзі, має надавати дані про зміну житлових умов. Але чимало постарілих черговиків вже й забули, що перебувають на квартирному обліку. Отож насправді реальна кількість сімей у житловій черзі є меншою. Якщо людині більше 70 років і вона тривалий час не зверталася до відділу ведення обліку житла, то відділ робить запит у міграційну службу, в ЖЕО або до голів квартальних комітетів, чи проживає така особа за певною адресою. За наявністю підстав людину знімають з квартирного обліку.

Детальніше про те, наскільки ймовірно одержати житло в Кіровограді, у матеріалі DOZOR.

 

 

Переглядiв: 810