Команда Стрижакова вивчила досвід реконструкції набережної у Тернополі (ФОТО)

12.11.2019 16:03
image

Команда Муніципального бюро Артема Стрижакова вивчила та перейняла досвід реконструкції міської набережної у Тернополі. Нову, комфортну для містян набережну у місті в західній Україні створили за один рік. Про це повідомляється на сторінці Бюро у Фейсбуці, інформує медіапортал DOZOR. 

Так, представники Муніципального бюро зустрілися з молодими архітекторами Тернополя та керівництвом міста.  За словами заступника міського голови Тернополя Владислава Стемковського, на місці нової набережної знаходився пустир. У 2016 році молоді архітектори громадської ініціативи«URBAN.te» запропонували орієнтовний проект меру, який у травні залучив до створення проектної документації комунальне підприємство.  Вже у серпні жителі Тернополя відзначали відкриття нової набережної. Також команда архітекторів, які долучилися до створення масштабного проекту, здобули перемогу у всеукраїнському конкурсі архітектури та урбаністики Ukrainian Urban Awards.  

Тепер територія улюбленого для тернопільчан різного віку місця відпочинку має зони різного призначення: тут є дитячі майданчики, пішохідні та велосипедні доріжки, скейтпарк, пірс з фонтаном, спортивна та відпочинкова зони, пляж та пішохідний фонтан, який світиться у темряві.

Набережна повністю освітлена, на ній висадили дерева, створили газони та клумби.  Крім цього, тут створений аераційний фонтан, який має екологічну функцію - насичує воду в озері киснем, щоб вона не цвіла влітку. Розробники проекту реконструкції набережної подбали і про безпеку містян: тут створений підвищений пішохідний перехід на проїжджій частині. 

image
image
image
image

Керівник Муніципального бюро Артем Стрижаков переконаний: набережна Тернополя є прикладом для нашого обласного центру та інших міст України. Для створення такого об’єкту необхідне лише бажання влади.

«Приклад Тернополя яскраво демонструє, що за бажання і вольового рішення влади можна провести реконструкцію масштабного рекреаційного об’єкту лише за один рік. У нашому ж місті за три роки не спромоглися розробити навіть технічну документацію. Процес реконструкції Набережної рухає тільки громада», - зазначив громадський діяч  Артем Стрижаков.
image

Як повідомлялося раніше, проект з реконструкції Набережної Муніципального бюро Стрижакова  переміг у конкурсі «Громадський бюджет – 2018», набравши рекордну кількість голосів.  

У 2018 році Стрижаков ініціює створення робочої групи по Набережній.   Добивається закладення 4 млн. грн. до бюджету на реконструкцію Набережної. В мерії обіцяють розробити технічну документацію з реконструкції до кінця року і не виконують обіцянку. А 4 млн. грн. на Набережну так і не дійшли.

У 2019 році Муніципальне бюро Стрижакова вимагає розпочати реконструкцію, як було обіцяно, відстоює право містян на нову Набережну в судах. Міська влада так і не розробила технічну документацію, блокує  діяльність робочої групи, не розпочала будівельні роботи на Набережній, сприяє незаконній забудові Набережної. 

 

Переглядiв: 1415