Масштабний фестиваль пісні і танцю "Об'єднаймо дітей мистецтвом" пройде у Кропивницькому

16.08.2020 11:53
image

Кропивницький запрошує талановиту молодь долучитися до участі в традиційному  Міжнародному дитячому та молодіжному фестивалі пісні і танцю „Об'єднаймо дітей мистецтвом”, який цьогоріч через карантинні обмеження пройде онлайн з 25 до 30 серпня. Як завжди участь у фестивалі – безкоштовна. Про це повідомила виконавчий директор Культурно-мистецького фонду «Перспектива» Олександра Ткаченко, інформує медіапортал DOZOR.

Так, організаторами заходу є Культурно-мистецький фонд «Перспектива», Зразковий колектив – студія хореографічного мистецтва „Аеліта” управління молоді та спорту, ГО «Перспектива міста», департамент культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації.

Мета заходу незмінна – підтримка творчо-обдарованих дітей та молоді, підтримка ансамблів та колективів, які через пандемію не мають змоги повноцінно тренуватися, а також заохочення населення до культурного розвитку.  Традиційно почесним членом журі фестивалю стане Народний артист України,  легенда українського хореографічного мистецтва Григорій Чапкіс.

image
image

До складу членів журі увійдуть також  відомі діячі мистецтв України, хореографи провідних танцювальних шкіл України, артисти, актори, кінопродюсери, організатори міжнародних дитячих фестивалів та видатні діячі Кропивницького.

За інформацією організаторів, у фестивалі братимуть участь професійні та аматорські дитячі та молодіжні  хореографічні та вокальні колективи, які надіслали заявку на участь та відео на конкурс до 20 серпня та отримали офіційне підтвердження участі та реєстраційний номер учасника. Реєстраційний номер учасника є гарантією участі у фестивалі. Вік учасників: хореографія – від 5 до 25 років; вокал - від 6 до 25 років.

Для реєстрації участі у хореографічному конкурсі потрібно надіслати відео конкурсних номерів та коротку відеовізитку колективу (до 1.30  хвилини) в момент подачі заявки. Більш детально про умови подачі заявок та проведення фестивалю можна дізнатися за цим посиланням. 

Традиційне встановлення національних рекордів не скасується через пандемію. Цьогоріч учасники встановлюватимуть рекорд України в онлайн-режимі.

Тож 28 серпня на Театральній площі відбудеться онлайн-показ конкурсних номерів фестивалю з 18:00 – до 20:00.
 
Вже 29 серпня на Театральній площі відбудеться встановлення національного рекорду України та гала-концерт фестивалю. У рамках заходу також виступатимуть наживо члени журі – вокалісти філармонії, актори театру. Також відбудеться нагородження учасників цьогорічного фестивалю. Початок о 18:00.

Нагадаємо, Міжнародний фестиваль «Об'єднаймо дітей мистецтвом» цьогоріч проходить в Кропивницькому вдванадцяте. Учасниками масштабного фестивалю стають діти з усієї країни та закордону. Участь у фестивалі безкоштовна. В рамках заходу діти отримують можливість взяти участь в майстер-класах відомих хореографів, співаків, акторів.  Танцювальні рекорди Кропивницького, що встановлюються вже три роки поспіль під час міжнародного фестивалю «Об’єднаймо дітей мистецтвом»  від фонду «Перспектива» Артема Стрижакова, відзначили нагородою Національного реєстру рекордів України. 

 Зокрема, у 2017 році рекорд встановив дитячий флешмоб миру на головній площі міста. У 2018 році місто встановило національний рекорд України з наймасовішої польки. А  рекорд 2019 року був встановлений завдяки масовому танцювальному екофлешмобу.

image

Дитячий флешмоб миру (2017 рік)

image

Наймасовіша полька (2018 рік)

image

Танцювальний екофлешмоб (2019 рік)

Переглядiв: 1392