Молодий апітерапевт безкоштовно лікує кіровоградських військових на пасіці

17.06.2019 09:00

32-річний житель села Велика Северинка Валентин Пахалюк, який пройшов навчання апітерапії у Києві та повернувся на малу батьківщину, започаткував соціальний проект для військовослужбовців із Кіровоградщини. Для лікування своїх пацієнтів медик використовує бджіл, які, на його думку, діють при певних захворюваннях ефективніше, ніж хірургічне втручання або дороговартісні препарати. Про особливості здобутої професії – апітерапевт, а також специфіку лікування звичайними бджолами медик розповів медіапорталу DOZOR.

За словами Валентина Пахалюка, апітерапія наразі не досить розповсюджена на території країни. Вибір працювати у новому напрямку нетрадиційної медицини він обрав після навчання у медичному університеті. Передувало цьому знайомство із засновником апітерапії Олексієм Панченком – столичним лікарем.

«Я – фармацевт.  Закінчив Київський медичний університет та військово-медичну академію також у столиці. Два роки тому я познайомився із засновником апітерапії Олексієм Панченком, навчався у нього тривалий час і паралельно практикувався. Апі-терапія передбачає пряму взаємодію бджолиної отрути з організмом людини та застосування препаратів на основі бджільництва в оздоровчих заходах. Зараз я відбудував спеціальні будиночки, пацієнт заходить і я займаюся підсадкою бджіл на тіло людини. Звичайно ж, перед проведенням процедури я роблю пробу – підсаджую лише одну бджолу і визначаю, як організм реагує на ужалення. Якщо все в межах норми – то ми проводимо це лікування. Ефективною терапія є при різних хворобах: ревматоїдний артрит, серцево-судинної системи та опорно-рухового апарата», - запевняє медик. 

Валентин Пахалюк пояснює: лікуватися апітерапією можуть не всі, вона як і будь-яка медична процедура, має протипоказання.  Наприклад, пацієнти із нефритом, нефросклерозом, нирковою недостатністю, перенесеним туберкульозом, цукровим діабетом, а також вагітні та годуючі жінки лікування бджолами не перенесуть. Курс лікування складає від 8 до 12 процедур, в залежності від стану хворого. 

image
image

Крім цього, Пахалюк пропонує і психологічну терапію для військових під назвою «Сон на вуликах». Процедура практикується лише в період активності бджолиної родини і передбачає відпочинок у будиночку на дві людини.

«Під кожною людиною знаходиться два вулики. Будиночок розташований на пасіці, що створює додаткове біополе. Сон на вуликах – це розподіл біоенергетики за участю біорезонансних частот, який має вплив на центральну та периферичну нервову системи людини. Після курсу лікування у пацієнтів покращується сон, зникає нервовий стан, роздратованість, загальна апатія», - каже Валентин Пахалюк.

Молодий медик запрошує учасників АТО та ООС пройти терапію безкоштовно у селі Велика Северинка. Бажаючі можуть отримати детальну інформацію щодо лікування, звернувшись до апітерапевта: apisvalik8@gmail.com.

 

 

 

Переглядiв: 5665