На Кіровоградщині стартував тиждень якості освіти

08.11.2022 11:22

Управління Державної служби якості освіти у Кіровоградській області зініціювало засідання круглого столу «Якість освіти: досвід воєнних реалій», запросивши освітян та стейкхолдерів Кіровоградщини до обговорення освітніх реалій сьогодення. Захід організували у рамках тижня якості освіти, який проходить з 7 до 11 листопада, повідомляє медіапортал DOZOR.

Начальниця управління Державної служби якості освіти у Кіровоградській області Лілія Синчук, привітала гостей та розпочала роботу круглого столу, наголосивши, що якість освіти є національним пріоритетом, а подальший розвиток України як сучасної держави залежить від якості освіти, яку отримують її громадяни. Про забезпечення якісної та безпечної загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної освіти, що відповідає вимогам часу, суспільства, ринку праці, європейським та державним стандартам, зорієнтованої на потреби учасників освітнього процесу говорили спікери:

Ганна Суркова – керівниця обласного відділення Міжнародної асоціації позашкільної освіти, директор Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості, депутат Кіровоградської обласної ради розповіла, як з використанням технологій дистанційного навчання організовано освітній процес в дитячо-юнацькому центрі.

Науковці ЦДПУ: Олександр Рацул – заступник голови ГО "Асоціація підтримки освітнього партнерства", доктор педагогічних наук, Ренат Ріжняк – доктор наук, професор, розробник освітньої програми ІІ магістерського рівня "Організація освітнього процесу: управління та експертиза», Інна Краснощок – заступниця голови Громадської ради при ОВА, доцент, відзначили, що війна поглибила питання відсутності мотивації вчителя, ґендерного складу педагогів середньої школи, поділилися своїм досвідом, як під час проведення онлайн-занять залучати учнів до активної роботи, навчити вихованців висловлювати свої ідей та пропозиції, надавати можливість їм спілкуватися між собою.

Вікторія Алексеєвець – голова ГО Молодіжний центр громадянської освіти та виховання професійно-технічної освіти, заступник директора з навчально-виховної роботи ДЗП (ПТ)О «Кропивницький професійний ліцей сфери послуг і торгівлі», розповіла про реалізацію експерименту міжрегіонального рівня «Формування м’яких навичок майбутніх кваліфікованих робітників в освітньому середовищі закладу професійно-технічної освіти» та як ці навички впливають на виховання працівників побутової сфери.

Світлана Гостєва, заступниця голови обкому профспілки працівників освіти та науки України Кіровоградської області, наголосила на консолідації зусиль задля дотримання прав учасників освітнього процесу.

Підсумовуючи сказане, Лілія Синчук зауважила, що успішно забезпечити якість освіти можна тільки спільними зусиллями – держави, громади, управлінців, педагогів, батьків та дітей, головне - об’єднати всіх небайдужих, всіх стейкхолдерів задля реалізацї права кожної дитини на якісну доступну освіту. Вдячні спікерам та учасникам заходу.

Переглядiв: 1730