«Надія є»: Талановита молодь Кропивницького створює унікальний творчий проект (ФОТО)

27.05.2022 17:47
image

Творча спільнота обласного центру працює над створенням та втіленням в життя нового проекту, присвяченому відродженню українських пісень та підтримці українців за допомогою вокальної терапії. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Авторами ідеї проекту стали вокальний наставник методики різножанрового вокалу, автор практикуму «Харизматичний голос» та вокальної терапії Мар’яна Козонак та керівник оркестру Льотної академії НАУ Оксана Стяжкіна. Активна співпраця та творчий підхід стали основою до створення великого проекту. За словами Оксани Стяжкіної, головна мета проекту – об’єднати творчу молодь для підтримки внутрішнього емоційного стану людей шляхом вокальної терапії, а також українських військових.

«Ідея запису пісні «Надія є» групи «Med Heeds» народилася під час проведення одного з сеансів вокальної терапії. Я запропонувала дівчатам - учасницям терапії зробити такий собі онлайн-проект», де міг би долучатися кожен бажаючий українець. Основною ідеєю цієї терапії є відродження україномовних пісень як генетичного коду, який закладений в кожному українцю. Заняття я проводила лише українською мовою, спочатку ми співали українські народні пісні, а потім інтегрували в терапію українські сучасні», - розповіла Мар'яна Козонак.
image
image
image
image
image
image

Однією з учасниць вокальної терапії була Оксана, яка запропонувала дещо розширити наші можливості.

«Так, зараз дуже багато творчих і талановитих людей залишилися без можливості реалізуватися. Мені, як керівнику саме такого творчого та авіаційного колективу це дуже знайомо. Спілкуючись з колегами по музичній ниві, я запропонувала викладачу музичного коледжу Максиму Шорсткому також долучитися до цієї творчої ідеї.  На сьогоднішній день у проекті задіяні вже 23 музиканти і 12 вокалістів. Більшість учасників проекту робили записи з місць проживання або перебування. Географія «Надії» розширювалася з кожним днем роботи над проектом. В проекті взяли участь представники міст Донецьк, Маріуполь, Лисичанськ, звичайно Кропивницький, Київ , Житомир, Харків, Славянськ, Конотоп та інші. Приєдналися жителі Польщі, Німеччини, Греції та США», - поділилася учасниця проекту.

Робота над проектом ще триває. За словами учасника проекту Максима Шорсткого, усі  учасники  проекту максимально сконцентровані на тому, аби він приніс не лише естетичну насолоду, але й користь кожному, хто побачить його презентацію.

«Кожен з нас допомагає нашій державі по своєму! Я вмію грати і викладати музичні дисципліни – і я буду роботи це на вищому рівні. І вчити цьому своїх учнів, залучаючи їх до таких цікавих та вкрай необхідних проектів», - зазначив Максим Шорсткий.

Презентація проекту запланована вже у червні. Більш детально –  згодом у анонсах медіапорталу DOZOR.

image
image
image
image
image
image
image
image

 

Переглядiв: 1781