Протест шахтарів на Кіровоградщині: дороги продовжать перекривати в нічний час (ФОТО)

21.12.2020 15:44
image

Акція протесту працівників уранодобувних шахт «Смолінської», «Новокостянтинівської» та «Інгульської» на Кіровоградщині триватиме цілодобово. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив голова незалежної профспілки гірників Михайло Волинець, інформує медіапортал DOZOR. 

«Акція протесту на Кіровоградщині не припинятиметься на ніч – триватиме цілодобово. Протестувальники - трудові колективи уранодобувних шахт «СхідГЗК» говорять про готовність протестувати доти, доки центральна влада не почує їхні вимоги – не закриє 83 млн грн зарплатного боргу та не відновить роботу підприємства», - написав Волинець.

За його словами, гірники перекрили рух транспорту у напрямках:

- Кропивницький-Київ;

- Кропивницький-Миколаїв;

- Кропивницький-Кривий Ріг;

- Кропивницькій – Олександрія.

image
image

Як повідомляв DOZOR, шахтарі Кіровоградщини оголосили безстрокову акцію протесту.

Нагадаємо, на Кіровоградщині Смолінська, Новокостянтинівська та Інгульська уранові шахти, які підпорядковані підприємству ДП «Схід ГЗК», припинили свою роботу. 

Як повідомляв DOZOR, у Києві відбувся протест працівників ДП «Схід ГЗК», які вимагають відновлення повноцінної роботи підприємства.   

Зараз відомо, що Смолінська, Новокостянтинівська та Інгульська уранові шахти, які підпорядковані підприємству ДП «Схід ГЗК», продовжать простій. 

Крім цього, наа Кіровоградщині працівники трудових колективів шахт «Смолінської», «Новокостянтинівської» та «Інгульської» у знак протесту прекрили у трьох напрямках дороги на Кіровоградщині. 

Згодом стало відомо, що НАЕК «Енергоатом» виділило підприємству «СхідГЗК» близько 73 мільйонів гривень, які частково планують використати на опалу заборгованості по зарплатах гірникам Кіровоградщини.

 

Переглядiв: 2715