Скандальному депутату, який морив голодом сина, загрожує 15 років позбавлення волі 

03.04.2019 06:19
image

Справу скандального депутата Новоукраїнської районної ради Олександра Мольченка та його дружини за фактами замаху на вбивство їх малолітнього сина з особливою жорстокістю направлено до суду. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в прокуратурі області.

Так, підозрюваним пред’явлено обвинувачення за ч. 3 ст. 13 п. 2,4,12 ч. 2 ст. 115 Кримвнального кодексу України (депутату ще й за ч. 1 ст. 296 КК України – хуліганство).

Санкція інкримінованих статей передбачає покарання до 15 років позбавлення волі.

Наразі обвинувальний акт направлено на судовий розгляд.

Як раніше повідомляв DOZOR, замореного голодом хлопчика примусово забрали з родини депутата Новоукраїнської районної ради. Чотирирічна дитина була знесилена та мала низьку вагу – 7 кіло при мінімальному показнику 13 кілограмів.

У той час родина Мольченків залишила Кіровоградщину та поїхала до Києва, а комісія з захисту прав дитини вирішила позбавити її батьківських прав на 4-річного сина.

Трьох доньок подружжя Мольченків забрали до дитячої обласної лікарні через низьку вагу і Новоукраїнська служба з прав захисту дитини, подала позовну заяву до суду, щоб у батьків відібрали трьох доньок. Пізніше депутату і його дружині оголосили підозру про злочин.  Крім того, Олександру Мольченку під час судового засідання призначили судово-психіатричну експертизу. На судовому засіданні депутат просив змінити цілодобовий домашній арешт на домашній арешт з 20 до 7 години. За рішенням суду депутату змінили запобіжний захід на тримання під вартою .

Нагадаємо, скандального депутата позбавили батьківських прав. 

Переглядiв: 605