Власники проблемного гуртожитку у Кропивницькому знову не з’явилися на суд

05.02.2020 10:46
image

В обласному центрі в господарському суді відбулося чергове підготовче засідання по справі скасування ПП «Вагран» права  власності багатоповерхівки по проспекту Університетському, 21, сьогодні, 5 лютого. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, представник ПП «Вагран» з’явилася до суду, щоб передати документи, однак на саме засідання представник вирішив не приходити, ігноруючи заклики жителів гуртожитку, які беруть участь у суді.

Суддя Людмила Вавренюк озвучила клопотання ПП «Вагран», в якому вказано,  що з метою ненадання підприємству позивної заяви з додатками посадові особи міської влади вступили в домовленість з працівниками пошти щодо невручення представнику ПП «Вагран» копії позивної заяви. Позивач з метою недопущення працівника організував людей, які погрожують представнику ПП «Вагран» перед судовими засіданнями, принижують, фізично не допускають до судових засідань.

Позивач – головний спеціаліст відділу представництва інтересів у судах юридичного відділу міської ради Володимир Покаленко зазначив, що позовні заяви з додатками були направлені на адресу ПП «Вагран»,  були вручені його представнику,  та додав докази, де в зазначених документах директор підприємства-власника будівлі поставив свій підпис.

«Люди в шоці. Виходить, що це п’яте засідання, а представники ПП «Вагран» постійно кажуть, що вони не ознайомлені з позивною заявою. Чому вони не ознайомлені – не знаю. Ми неодноразово запрошуємо їх на засідання. Про представників підприємства ніхто нічого поганого, як вони стверджують, не говорить, і ніхто їм не погрожує. Якщо представника хтось колись образив, то він може викликати поліцію та написати заяву. Але з 2014 року, коли почалися суди, жодної заяви в поліцію про побиття чи образи не надходило. Тому можна зробити висновок, що фірма «Вагран» лише затягує процес вирішення ситуації», - зазначила у коментарі медіапорталу DOZOR голова ініціативної групи жителів гуртожитку Світлана Бондаренко.

Суд, заслухавши учасників, вирішив оголосити перерву у засіданні та ухвалив  витребувати в бюро технічної інвентаризації усі наявні документи, які мають відношення до будинку за адресою: проспект Університетський, 21. крім цього, власник ПП «Вагран» має надати до наступного засідання оригінали документу про право власності на будівлю.

Наступне засідання відбудеться вже 28 лютого о 10:00.

Нагадаємо, раніше ПП „Вагран” намагалося через суд виселити з кімнат жителів гуртожитку. За даними ЗМІ, фактичним власником ПП „Вагран” є колишній голова Кіровського районного суду Кіровограда Володимир Ярошенко.   

Як повідомляв DOZOR, поблизу села Велика Северинка на автодорозі Н-14 «Київ-Миколаїв» кількадесят жителів гуртожитку, який знаходиться на проспекті Університетському, 21, влаштували мирну акцію протесту. Жителі обурені невиконанням обіцянок міської влади, яка більше року обіцяє взяти їх гуртожиток на баланс міста.

Жителі гуртожитку в Кропивницькому розпочали безстрокову акцію. 

Читайте також:

У кропивницького екс-судді знову спробують відібрати скандальну багатоповерхівку

Власника проблемної багатоповерхівки у Кропивницькому не знайшли, щоб викликати в суд

 

 

 

 

 

Переглядiв: 1129