За фактом несплати коштів працівникам уранових шахт Кіровоградщини відкрили кримінальну справу

22.12.2020 10:41
image

Правоохоронці Кіровоградщини зареєстрували кримінальне провадження за фактом безпідставної невиплати заробітної плати працівникам трьох уранодобувних шахт Кіровоградщини - "Смолінської", "Новокостянтинівської" та "Інгульської" (ДП "СхідГЗК") сьогодні, 22 грудня. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прокуратурі області. 

Як відомо, у Кіровоградській області працівники уранових шахт державного підприємства «Східного гірничо-збагачувального комбінату» протестують вимагаючи погасити заборгованість із заробітної плати та відновити роботу підприємств.

Відомості про подію внесені до ЄРДР за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 175 Кримінального кодексу України. Розпочато досудове розслідування кримінального провадження.

Нагадаємо, на Кіровоградщині Смолінська, Новокостянтинівська та Інгульська уранові шахти, які підпорядковані підприємству ДП «Схід ГЗК», припинили свою роботу. 

Як повідомляв DOZOR, у Києві відбувся протест працівників ДП «Схід ГЗК», які вимагають відновлення повноцінної роботи підприємства.   

Зараз відомо, що Смолінська, Новокостянтинівська та Інгульська уранові шахти, які підпорядковані підприємству ДП «Схід ГЗК», продовжать простій. 

Крім цього, наа Кіровоградщині працівники трудових колективів шахт «Смолінської», «Новокостянтинівської» та «Інгульської» у знак протесту прекрили у трьох напрямках дороги на Кіровоградщині. 

Згодом стало відомо, що НАЕК «Енергоатом» виділило підприємству «СхідГЗК» близько 73 мільйонів гривень, які частково планують використати на опалу заборгованості по зарплатах гірникам Кіровоградщини. 

Нещодавно шахтарі оголосили безстрокову акцію протесту, яка продовжувалася навіть у нічний час. 

Переглядiв: 4331