Олександра Ткаченко про залаштунки фестивалю «Об’єднаймо дітей мистецтвом»: Ми маємо свої фішки

01.05.2018 11:30
image

10 Міжнародний фестиваль пісні і танцю «Об’єднаймо дітей мистецтвом» став наймасштабнішим за всю історію існування заходу. Організація ювілейного фестивалю тривала протягом року, від минулої весни. Про це медіапорталу DOZOR розповіла організатор фестивалю, виконавчий  директор Культурно-мистецького фонду «Перспектива» Олександра Ткаченко.

«Ювілейний фестиваль однозначно вийшов масштабнішим, ніж усі попередні. Готувалися до нього рік, але найбільше організаційної роботи прийшлося на останній місяць підготовки до нього. Загалом було більше трьох тисяч учасників. Торік, наприклад, більша частина була з нашої області, а цього року – більше приїжджих колективів, це дуже радує. У нас виступали учасники з Львівської, Івано-Франківської, Херсонської, Полтавської, Дніпропетровської, Вінницької областей, звісно, з Кіровоградщини. Крім цього, були учасники з Кривого Рогу, Києва, Дніпра, Сум та Миколаєва. Цього року у нас дещо змінений віковий поріг учасників, виступали діти від 4 років, ми запрошували до участі і студентів також. Але дітей було, звісно, більше, так зажди», - говорить Олександра Ткаченко.

За словами організатора фестивалю, рівень колективів був дуже різним, але для колективів-початківців фестиваль став платформою для того, щоб заявити про себе.

«Колективи були абсолютно різними за рівнем. Були ті, які тільки розпочали свій творчий шлях, і ті, які давно стоять на професійній сцені. Не зважаючи на це, наш фестиваль об’єднує усі колективи,  надає змогу молодим ансамблям проявити себе, здобути досвід. Це – своєрідна платформа для того, щоб показати себе, побачити інших і зрозуміти, чи рухаються ці колективи у правильному напрямку. У даному фестивалі добре те, що він різнорівневий. До того ж журі не просто оцінює учасників, а зустрічається з колективами та їх керівниками і надає певні поради», - зазначає Ткаченко.

Попри боротьбу за призові місця за кулісами фестивалю панувала гарна дружня атмосфера, зазначає виконавчий директор Фонду «Перспектива».

«Можу сказати з того, що бачила:  колективи підтримували один одного, особливо вокалісти. Вони дуже дружелюбно ставилися до своїх колег та конкурентів. Особливо дружньою була атмосфера підчас гала-концерту у філармонії.  Реально було дуже приємно, вокалісти один одному тримали мікрофони, коли щось терміново треба було, то підносили. Хореографічні колективи також приязно ставилися одне до одного. Фактично в учасників не було протягом проведення фестивалю вільного часу, адже цьогоріч ми розширили для них екскурсійну програму. Крім відвідування краєзнавчого та художнього музеїв, діти мали змогу поїхати на «Хутір Надія» та відвідати музей Івана Карпенка-Карого, а також музей хореографії, який єдиний у всій країні. Це також зблизило дітей, вони спілкувалися, були всі разом», - підкреслює організатор фестивалю.
«Я не можу говорити про те, чи краща організація нашого фестивалю від іншого, але можу сказати, що «Об’єднаймо дітей мистецтвом» відрізняється від інших культурних заходів, які у нас проводяться. І головна відмінність в тому, що діти не просто приїхали виступити, отримати чи не отримати медалі і поїхати додому. На кілька днів вони поринають в атмосферу нашого міста, спілкуються з іншими колективами та ансамблями, обмінюються досвідом, разом відпочивають, разом кудись ходять. Фішкою є і участь дітей не лише у конкурсній програмі, а й у танцювальних джемах. Там вони танцюють те, що хочуть, а не те, що їм поставили хореографи, діти розкривають себе. Вони беруть участь у встановленні рекорду, що теж відрізняє наш фестиваль від інших», - розповідає Олександра Ткаченко.

Організатор фестивалю зізнається, що після завершення заходу її телефон «розривається» від повідомлень зі словами вдячності. І хоча до наступного фестивалю рівно рік, але ансамблі та колективи з нетерпінням уже чекають на нього.

«Я вдячна всім, хто допоміг і долучився до створення дитячого некомерційного фестивалю. Дякую за підтримку департаменту культури, туризму та культурної спадщини, начальнику департаменту культури ОДА Валетині Животовській, управлінню молоді та спорту міської ради і особисто Сергію Колодяжному, Людмилі Дорохіній та Марині Байрамовій, районному Будинку Культури і обласній філармонії, працівникам музеїв, службі «Альянс Таксі» і особисто Андрію Буткевичу, магазину «Світ Танцю» і Ігорю Майданюку, Тіграну Хачатряну, флористичній крамниці  "Квіткарня", членам журі, Олексію Козачинському і всій своїй команді "Аеліти" педагогам, батькам та дітям»,  - подякувала Олександа Ткаченко.

Як повідомляв DOZOR, у Кіровограді відбувся 10 ювілейний Міжнародний фестиваль пісні і танцю "Об'єднаймо дітей мистецтвом", в якому взяли участь кілька тисяч дітей з усієї країни. 

Читайте також: 

У Кіровограді відкрився ювілейний міжнародний фестиваль «Об’єднаймо дітей мистецтвом» (ФОТО).

Фоторепортаж із проведення другого дня фестивалю «Об’єднаймо дітей мистецтвом».

Столичні хореографи провели безкоштовні майстер-класи для дітей у Кіровограді (ФОТО).

 Головною вулицею Кіровограда пройшов масштабний танцювальний парад (ФОТОРЕПОРТАЖ).

Національний рекорд України з наймасовішої польки встановили у Кіровограді (ФОТО)

Масштабний гала-концерт фестивалю «Об’єднаймо дітей мистецтвом» відбувся у філармонії (ФОТО)

Артем Стрижаков виконав польку під час встановлення національного рекорду

Оголосили переможців  мистецького фестивалю Стрижакова (ФОТО)

Експерти: Фестиваль «Об’єднаймо дітей мистецтвом» - один із найяскравіших в Україні

image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1984