У двох жителів Кіровоградщини діагностували лептоспіроз

05.09.2018 10:18

Протягом вересня у двох жителів Кіровоградщини виявили лептоспіроз цьогмісяці. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в обласному лабораторному центрі.

Так, хворобу виявили у 34 – річного чоловіка з Гайворонського району, який рибалив на річці Південний Буг. Другим захворілим виявився кіровоградець, який займався риболовлею в ставку в с. Соколівське Кіровоградського району.

За інформацією, хворих госпіталізували до інфекційних відділень закладів охорони здоров’я за місцем проживання. Стан одного хворого при госпіталізації відмічався як важкий. Наразі проводиться епідеміологічне розслідування даних випадків, досліджується вода із вищевказаних водойм.

Фахівці відомства нагадують, що причиною або джерелом зараження є хворі тварини, як правило гризуни. Збудники захворювання, разом із сечею інфікованих тварин, попадають в воду або на харчові продукти. Зараження людей відбувається при вживанні таких продуктів, води або контактним шляхом через ранки, подряпини, мікротравми на шкірі при риболовлі та купанні.

  

Переглядiв: 488