Через чвари у міськраді  сотні кіровоградців не можуть отримати землю

17.03.2017 08:50

imageЧерез конфлікти у міськраді сотні кіровоградців вимушені чекати  на погодження приватизації та оренди земельних ділянок. Наразі в управлінні  земельних відносин «висить» близько 300 відповідних заяв. 

«Ми ще в жовтні подали документи на приватизацію  земельної ділянки, на якому стоїть наш будинок. На даний момент уже березень!  Хочемо зробити добудову на власному подвір’ї! Завжди підтримуємо законні методи, але, як доводить наша влада - це не можливо! Тому, щоб зробити добудову,  ми повинні жити в напіврозваленому будинку з малою дитиною уже півроку, бо міська рада ніяк не збереться і не прийме рішення! Навіщо Ви тоді взагалі там сидите?! Чиї інтереси захищаєте?!» – обурюється жителька обласного центру Алла Зленко.
«Прийняття рішення про приватизацію приймається у місячний термін органами, в які громадянин подав заяву про приватизацію. У цьому ж рішенні зазвичай дається дозвіл на виготовлення технічної документації для отримання акта на право приватної власності на землю. Чому ви порушуєте наші права!? Чому змушуєте робити добудову незаконно? Щоб потім ми платили штраф? Чи чекаєте, поки ми занесемо "куди треба"!? Дуже хочеться почути відповідь: коли моя дитина зможе нормально жити в добудованому будинку», - звертається жінка до управлінців міста.

Начальник управління земельних відносин міськради Родіон Владов, коментуючи ситуацію, радить жінці скористатися у такому разі «процедурою мовчазної згоди».

«В законодавстві чітко прописано, якщо міська рада не виходить на норми, які закладені в законодавстві розгляду, то є процедура мовчазної згоди. Якщо йдеться про проект відведення, якщо людина подала заяву до міськради, а їй протягом місяця не надали рішення про відмову або про надання, вона може йти протягом наступного місяця замовляти проект відведення без рішення сесії. І ось тут повідомляє, що замовили на підставі ч.7 ст.118 Земельного кодексу України», - говорить начальних земельного управління.
«Щодо дозволу на розробку технічної документації, зараз  процедура така: треба йти до розробника документації відділу технічної документації, реєструвати у кадастрі і вже надавати нам технічну документацію, щоб ми передали у власність», - додає Владов.

В цілому ж, за словами чиновника, у зв’язку з затримками у проведенні сесії міськради, наразі близько 300 кіровоградців чекають  на погодження приватизації та оренди земельних ділянок.

Як повідомляв DOZOR, конфлікт  у міськраді між управлінцями міста та депутатами триває вже майже місяць. У лютому сесія за головування Андрія Табалова була «провалена». Тоді секретар міськради поскаржився журналістам, що депутати його ігнорують та не хочуть спілкуватися. У свою чергу самі депутати зазначили, що  проблеми зі співпрацею з секретарем міської ради  виникли тому, що той не виконує функції,  які полягають  у сприянні здійснення депутатських повноважень та створенні умов для депутатської роботи.

Сесійне засідання таки відбулося цього тижня, проте знову не без чвар. Під час сесії міської ради між депутатами та міським головою виник черговий конфлікт через черговість розгляду питань на засіданні. В результаті частина депутатів «через ігнорування їхньої позиції та думки громади» відмовилася надалі брати участь у засіданні в знак протесту. Під час брифінгу депутати заявили, що сесія Кіровоградської міської ради є нелегітимною, оскільки після перерви проводилася без депутатської більшості, що є порушенням регламенту. 

Переглядiв: 1358