Через спеку кількість серцевих нападів у кіровоградців збільшилася вдвічі

13.08.2017 08:15
image

В обласному центрі через високу температур повітря кількість містян, постраждалих від серцевих нападів, зросла вдвічі. Про це повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Сергій Коваленко, інформує DOZOR.

За інформацією, почастішали звернення від жителів міста на лінію «103» з приводу загострень з боку серцево-судинних захворювань. Так, якщо у період нормального температурного режиму медики фіксують 60-70 випадків серцевих нападів, то під час спеки – 120-125.

На щастя, летальних випадків не зафіксовано.

Як поліпшити своє самопочуття в найспекотніші літні дні і що робити, аби  уникнути згубного впливу сонячних променів, сайту DOZOR розповіла в.о. головного лікаря Кіровоградського обласного кардіологічного диспансеру Ірина Єрьоміна.

 За словами кардіолога, в першу чергу необхідно пити якомога більше води, краще - мінеральної.

«Якщо є можливість, не  виходьте на вулицю без особливої необхідності. Це стосується і молоді, і дорослих, і людей похилого віку.  З 10  до 18 години треба намагатися уникати прогулянок у таку спеку. Необхідно використовувати механічні способи охолодження – кондиціонери, вентилятори. Також треба вживати воду, більше, ніж зазвичай, оскільки за рахунок підвищеної температури середовища та температури тіла організм втрачає електроліти, калій, хлориди, які виходять разом з потом. Віддавати перевагу слід мінеральній воді, яка солонувата та відноситься до категорій "лікувально-столова". Звісно, водний баланс слід доповнювати звичайною водою та зеленим чаєм, вони також охолоджують», - радить Ірина Єрьоміна.
«У спекотну погоду необхідно робити обливання водою кімнатної температури. Якщо немає можливості-просто вмивати обличчя та руки прохолодною водою. Хворим же на серцево-судинні захворювання, людям похилого віку треба приділяти своєму самопочуттю особливу увагу. Зокрема, регулярно вимірювати тиск, ходити лише у тінистих місцях, не перебувати на відкритому сонці. Якщо самопочуття погіршується або ви вже отримали тепловий удар, обов'язково звертайтеся до лікаря, викликайте «швидку». Кількість  пацієнтів у літній період суттєво збільшується. Спека впливає і на молодих людей, і на людей більш зрілого віку", - констатує лікар кардіологічного диспансеру.

 

 

 

Переглядiв: 698