Два роки очікування: Двоюрідний брат підозрюваного у вбивстві Діани Хріненко розповів, що бачив на сидінні авто велику пляму крові

17.05.2023 12:05

Кіровський районний суд допитав свідка у справі вбивства 16-річної жительки сел Суботці Кропивницького району Діани Хріненко. Ним виявився двоюрідний брат підозрюваного у вбивстві Миколи Середніцького. Цього свідка шукали протягом двох років після перших допитів у 2019 році і саме його покази наразі можуть змінити хід подій під час подальшого розгляду справи по суті. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Як повідомила у коментарі медіапорталу DOZOR мама загиблої красуні Діани Олена Хріненко, двоюрідний брат підозрюваного Едуард пояснював неможливість бути присутнім у суді на допиті протягом двох років життєвими обставинами. Проте після чергового розголосу та критики від колишнього першого заступника голови Нацполіції України В’ячеслава Аброськіна свідка все ж вдалося розшукати та особисто доставити на Кіровоградщину та на судове засідання.

«Свідок надав покази, що 25 серпня 2018 року о 10:30 Середніцький (підозрюваний у  вбивстві – ред.) приїхав до бабусі. Едуард сів у авто підозрюваного де побачив на задньому сидіння велику пляму крові - яскравого рожевого кольору. Це доказ того, що кров не підлили. Стратегія захисту підозрюваного луснула, як бульбашка. Дворюрідний брат підозрюваного також повідомив, що бачив Середніцького у  бабусі у День Незалежності 24 серпня 2018 року і зранку 25 серпня. Свідок задавав питання підозрюваному про те, звідки ця пляма, на що останній повідомив, що він когось побив і відвіз до Знам’янської ЦРЛ. Але це теж не відповідає дійсності, адже прокурор брав довідку з лікарні, де вказано, що у ніч з 24 на 25 серпня пацієнтів з травмами не надходило», - розповідає Олена Хріненко.

Також двоюрідний брат підозрюваного  Едуард повідомив, що коли задавав питання про те, звідки кров та інші деталі, Микола Середніцький помітно нервував. Як зазначає Олена Хріненко, покази цього свідка є дуже важливими, оскільки вони аргументують низку фактів, які реально доводять вину підозрюваного у тяжкому злочині.  Нагадаємо, коли у 2018 році тривали активні пошуки дівчини, на поріг одного з магазинів у Суботці потрапила записка з текстом: «Шукайте Едіка».

«Я дуже чекала на цього свідка, адже під час перших допитів 2019 року він говорив на камеру ці ж слова: що бачив пляму крові, відчував заліза у автомобілі підозрюваного у вбивстві моєї доньки. Свіжа кров має характерний запит заліза. Також свідок повідомив, що коли запитував підозрюваного про те, звідки кров та інші питання, він помітно нервував. Ми довго шукали цього свідка і він перебував у столиці. У поясненнях він повідомив, що перебував там, оскільки так склалися обставини.  Я сподіваюся, що, можливо, хоча б після цих показів зміниться хід подій  у русі цієї справи», - резюмує мама Діани Хріненко.

Наступне судове засідання відбудеться у Кіровському районному суді 29 травня о 14:00.

Нагадаємо, 24 серпня 2018 року у с. Суботці Знам’янського pайону зниклa 16-річна Діaнa Хpіненко. Дівчина пішла на святкування Дня Незалежності та додому так і не повеpнулася.

Тіло було знайдене влітку 2019 року на території Знам’янського району, а прощання з дівчиною відбулося 26 липня.

Вже 14 серпня 2019 року правоохоронці затримали підозрюваного у вбивстві дівчини.

Читайте також: 

Версії слідства щодо вбивства Діани Хріненко озвучили в рамках "Гучної справи" (ВІДЕО)

 Бажання доньки виконали: У пам'ять про Діану Хріненко встановили лавки біля школи (ФОТО)  

Справа Діани Хріненко: свідки не прийшли через відсутність поштових марок у суді 

Екс-заступник керівника Нацполіції прокоментував розгляд справи щодо вбивства Діани Хріненко 

Справа Діани Хріненко: у машині підозрюваного знайшли речі дівчини до його затримання. 

Переглядiв: 18227