Майже 5 років без вироку у справі Діани Хріненко: у суді відбулася спроба відводу суддів, прокурора та присяжних

30.10.2023 14:55

Більше чотирьох років минуло з дня вбивства 16- річної школярки з Суботців Діани Хріненко. У Кіровському районному суді вчергове відбулося засідання у справі сьогодні, 30 жовтня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR. 

На початку засідання адвокат підозрюваного 32-річного Миколи Середніцького Олександр Урсаленко поклопотав перед судом про відвідення головуючого судді Олександра Куценка, судді Наталії Варакіної, прокурора Костянтина Клюкіна та трьох присяжних. Захисник мотивував це тим, що нібито потерпіла сторона – мама загиблої дівчинки Олени Хріненко під час минулого судового засідання порушила правила проведення суду. Зокрема, нібито сказала про можливе взяття зброї на наступне засідання. На думку захисника прокурор мав звернутися з цього приводу до правоохоронних органів. Адвокат хотів викликати поліцейських, аби вручити від нього та підозрюваного  заяви щодо погроз у вбивстві.

«Згідно з Законом, суд не вносить відомості до ЄРДР. І я так розумію, ви до сьогоднішнього дня цього не зробили. Це свідчить про те, що цей випадок вас особливо не цікавить. Будь-якої технічної перерви, щоб ви зробили виклик наряду, щоб у вас відібрали заяви не буде, адже у нас судове засідання, ми розглядаємо конкретне обвинувачення, а не всі ситуації, які виникають навколо цієї справи», - зазначив головуючий суддя Олександр Куценко.

Крім цього, Урсаленко заявив, що кілька засідань поспіль на суд не з’являлися свідки ,що є причиною відводу для прокурора Костянтина Клюкіна.

Водночас прокурор Костянтин Клюкін зазначив наступне:

«Заперечую щодо заяви про відвід, оскільки на це немає підстав. Щодо заяви про дії потерпілої. Погроза вбивства за ст. 129 ККУ відноситься до справ приватного обвинувачення, яка може бути розпочата за заявою потерпілою. Цього захисником зроблено не було. Це не позбавляє права захисника та підозрюваного звернутися до відповідних органів з заявою, - повідомив прокурор. – Щодо неявки свідків, то стороною обвинувачення надавалися відомості, чому саме не можуть з’явитися свідки, які були заявлені. Один з них проходить службу в ЗСУ, а це дуже поважна причина. Я вважаю, що доводи захисники є безпідставними», - резюмував Костянтин Клюкін.

Після цього повернення суддів з нарадчої кімнати, Олександр Куценко повідомив про те, що клопотання захисника підозрюваного щодо відводу суддів, прокурора та присяжних не задоволені.

Нагадаємо, 24 серпня 2018 року у с. Суботці Знам’янського pайону зниклa 16-річна Діaнa Хpіненко. Дівчина пішла на святкування Дня Незалежності та додому так і не повеpнулася.

Тіло було знайдене влітку 2019 року на території Знам’янського району, а прощання з дівчиною відбулося 26 липня.

Вже 14 серпня 2019 року правоохоронці затримали підозрюваного у вбивстві дівчини.

Читайте також: 

Версії слідства щодо вбивства Діани Хріненко озвучили в рамках "Гучної справи" (ВІДЕО)

 Бажання доньки виконали: У пам'ять про Діану Хріненко встановили лавки біля школи (ФОТО)  

Справа Діани Хріненко: свідки не прийшли через відсутність поштових марок у суді 

Екс-заступник керівника Нацполіції прокоментував розгляд справи щодо вбивства Діани Хріненко 

Два роки очікування: Двоюрідний брат підозрюваного у вбивстві Діани Хріненко розповів, що бачив на сидінні авто велику пляму крові

Переглядiв: 4946