Розповідь патрульного, який першим опинився в епіцентрі вибухів (ВІДЕО)

28.03.2019 15:07
image

Лейтенант поліції Олександр Корсаков виявився одним із перших правоохоронців, які побачили вибух на вулиці Київській та прибули на місце пригоди. Саме він та його колега, проїжджаючи повз, прийняли рішення перекрити дорогу, а вже за кілька хвилин правоохоронцям довелося рятувати людей, які намагалися проникнути до епіцентру події.  

«Ми їхали неподалік та почули, як пролунав вибух. Відразу після цього надійшло повідомлення від диспетчера про те, що сталися вибухи на автозаправці. Ми направилися туди і разом з командиром роти на місце прибули інші вільні екіпажі. Оскільки там було багато людей, які проживають в домоволодіннях неподалік від місця події та просто очевидців, було прийнято рішення перекрити дорогу, щоб не дійшло до жертв. Потім пролунало ще декілька вибухів. Пішла ланцюгова реакція, поруч була стоянка з вантажними та легковими автомобілями, тому ми вирішили не допускати осіб, які намагалися врятувати своє майно. Ми пояснювали їм, що майно можна нажити, а життя одне. Декілька людей нас зрозуміли, а інші все ж хотіли проникнути туди, тому інколи доводилося навіть силою їх відштовхувати. Сподіваюся, вони нас розуміли», -  розповідає патрульний.

За словами Корсакова, до автомобілів, які знаходилися на стоянці ближче до виїзду, із дозволу рятувальників власники авто сідали за кермо та виїжджали. Перекриття дороги забезпечило безпеку для автомобілістів, адже кожен транспортний засіб, який наблизився б до місця вибухів, був під загрозою. У той же час найбільше клопоту патрульним завдали діти та дорослі, які просто хотіли подивитися на масштабну пожежу та сфотографувати це.

«Ми забезпечували охорону місця події, а от працівники МНС знаходилися в самому епіцентрі і ціною свого життя рятували чиєсь майно та чиїсь життя. А люди, котрі просто хотіли сфотографувати це «диво», розуміли небезпеку тоді, коли ми почали їх відтягувати. Коли вже пролунав п’ятий чи шостий вибух і відірвало газову установку, перекинуло її на відстань 30 метрів, ми почали відходити самі. У цей час громадяни, мабуть, почали розуміти, що ми дійсно робимо свою роботу не тому, що нам так хочеться і ми щось приховуємо, а тому, що ми боремося за їхні життя. Уламки могли розлітатися на невизначену відстань. Намагалися відтягнути людей на безпечну дистанцію  – до 800 метрів від місця вибухів. Все це робилося спільно з працівниками МНС», - додав Олександр Корсаков.

Читайте також:

Попередні причини вибухів у Кіровограді (ФОТО, ВІДЕО)

Фоторепортаж із місця вибухів у Кіровограді

Ранок після газових вибухів у Кіровограді: фоторепортаж із місця аварії

У міськраді Кіровограда не коментують причини вибухів

Водій вантажівки, який постраждав під час вибуху у Кіровограді, у тяжкому стані

Стало відомо про четвертого постраждалого під час вибухів у Кіровограді

Вибух у Кіровограді: міськрада перевіряє законність використання земельної ділянки

За фактом вибухів у Кіровограді розпочали кримінальне провадження

Міст на вулиці Київській залишатиметься перекритим до виборів

Прямий ефір  медіапорталу DOZOR прес-конференції у міськраді щодо вибухів – дивіться за даним посиланням

Вибухи газу у Кіровограді не погрішили екологічну ситуацію – Коваленко

Вибух АЗС у Кіровограді пошкодив насосну станцію «Теплоенергетика» (ФОТО)

Електроенергію у низці мікрорайонів Кіровограда було відключено на вимогу рятувальників

Місцеві жителі про наслідки вибухів у Кіровограді (ВІДЕО)

 

Переглядiв: 4790