Стало відомо, коли відновлять роботи на уранових шахтах Кіровоградщини

24.12.2020 07:32

Відновлення роботи на шахтах Кіровоградщини відбудеться вже на початку січня. Відповідне розпорядження видав в.о генерального директора ДП «СхідГЗК» Антон Бендик, інформує медіапортал DOZOR.

«Розпочати ведення гірничих робіт на «Інгульській», «Новокостянтинівській» та «Смолінській» шахтах з першої зміни 4 січня 2021 року», - йдеться в наказі.
image

Крім цього, як повідомив у себе на сторінці у Фейсбук голова незалежної профспілки гірників Михайло Волинець, працівникам уранодобувних шахт держпідприємства «СхідГЗК» «Смолінської», «Новокостянтинівської» та «Інгульської» перерахували гроші на погашення зарплатного боргу за листопад, виплату авансу за грудень пообіцяли здійснити на початку наступного тижня.

«Ще 220 млн грн мають бути спрямовані для виведення підприємства з режиму простою з 4 січня 2021 року. У разі, якщо робота ДП не буде відновлена в оговорений строк – трудовий колектив завіряє владу, що повернеться до протестних дій», - написав Волинець.

Нагадаємо, на Кіровоградщині Смолінська, Новокостянтинівська та Інгульська уранові шахти, які підпорядковані підприємству ДП «Схід ГЗК», припинили свою роботу. 

Як повідомляв DOZOR, у Києві відбувся протест працівників ДП «Схід ГЗК», які вимагають відновлення повноцінної роботи підприємства.   

Зараз відомо, що Смолінська, Новокостянтинівська та Інгульська уранові шахти, які підпорядковані підприємству ДП «Схід ГЗК», продовжать простій. 

Крім цього, наа Кіровоградщині працівники трудових колективів шахт «Смолінської», «Новокостянтинівської» та «Інгульської» у знак протесту прекрили у трьох напрямках дороги на Кіровоградщині. 

Згодом стало відомо, що НАЕК «Енергоатом» виділило підприємству «СхідГЗК» близько 73 мільйонів гривень, які частково планують використати на опалу заборгованості по зарплатах гірникам Кіровоградщини. 

Нещодавно шахтарі оголосили безстрокову акцію протесту, яка продовжувалася навіть у нічний час.

Крім цього, відомо, що за фактом несплати коштів працівникам уранових шахт Кіровоградщини відкрили кримінальну справу.

Вже через три дні на Кіровоградщині відновили рух транспорту на ділянках, де протестували гірники.

Переглядiв: 1067