Вбивство Діани Хріненко: Вивчення відео з місця знайдення тіла, слова обвинуваченого та докори його адвоката у бік преси (ФОТО, ВІДЕО)

07.02.2024 15:24

Минулого тижня у Кіровському районному суді в обласному центрі відбулося чергове судове засідання по справі вбивства 16-річної жительки села Суботці Діани Хріненко. Знову у суді вивчали відеофграгменти з місця знайдення останків загиблої школярки, яка була вбита в ніч з 24 на 25 серпня 2018 року. Про це повідомляє медіапортал DOZOR. 

На відеофграгментах з поля біля села Новополяна правоохоронці розповідали про знайдені останки тіла дівчини, а також речі, що були наявні на місці проведення розкопок тіла. Попередня глибина захоронення тіла дівчини 20-60 сантиметрів. На місці знайшли також фрагменти червоної тканини (Діана Хріненко зникла у кардигані червоного кольору), а також жіночу сумку світлого кольору, в якій була масажна розчіска та монета номіналом 25 копійок.

«Було здійснено розкопки. Були знайдені брюки світлого кольору. Судячи з положення черепа, тіло знаходилося лежачи на лівому боці.  Приблизно на рівні лінії живота виявили лівий босоніжок світлого кольору», - зазначає у фрагменті відео експерт обласного бюро судово-медичної експертизи Костянтин Букін, який і проводив розкопки фрагментів тіла на місці події. 

 Під час розкопки тіла з ями на рівні лівого стегна виявили також нижню жіночу білизну. Втім Олександра Урсаленка - захисника обвинуваченого у вбивстві Миколи Середніцького не задовольняли деякі нюанси проведення слідчих дій. Зокрема, адвокат стверджував, що не є зрозумілою і точною вказана глибина захоронення тіла 20-60 см, оскільки виміри саме цієї глибини на відео не вказано. До того ж, адвокат висловив обурення, що незрозуміло, яким чином та коли у місце захоронення потрапило тіло дівчини.

«Яким чином і коли воно (тіло- ред.) туди потрапило? Якщо він (Середніцький.- ред) там їздив, згвалтував, викрав золоті та срібні речі , а потім вбив і закопав, то виникає питання: яким чином це зроблено і на якій глибині знайшли труп. Звідки поліцейський знає, що знайдений шматок червоної тканини – це кардиган?, - зазначив захисник обвинуваченого. – Треба додивитися, чим це дійство на полі закінчилося».

Обвинувачений Микола Середніцький віднедавна теж почав активно висловлювати свою незгоду з роботою правоохоронних органів. Цього разу він не погодився з висновком судово-медичного експерта.

«На відео чітко чутно, що судмедексперт каже, що причиною смерті попередньо може бути черепно-мозкова травма. Там точного ствердження, що саме ця травма стала причиною смерті, немає», - заговорив обвинувачений.

Нагадаємо, у машині обвинуваченого знайшли залишки крові, яка належала потерпілій дитині. Втім обвинувачений у попередніх судових засіданнях говорив, що цю кров йому, ймовірно, підкинули.

«Тіло не має рідкої рідини, щоб десь кудись підлити та підкинути. І це тіло саме моєї доньки. І знайдене це тіло в такому стані, що там рідкої крові немає», - зазначила Олена Хріненко.

Під час попередніх судових засідань також зазначалося, що обвинувачений зізнавався у злочині. І є запис розмови, де він вказував, що закопав тіло дівчини.

«Приблизно 30-60 см глибина ями. Середніцький вказував своєму співрозмовнику, що тіло закопав на два штики. Це приблизно і відповідає тій глибині, на якій знайдено тіло», - йшлося у доводах прокурора Костянтина Клюкіна. 

Адвокат обвинуваченого також згадав і про діяльність засобів масової інформації, яка, на його думку, жодного разу за чотири роки судових засідань не дала об’єктивної інформації.

«На сьогодні в залі присутня преса. 4 роки вони сюди приходять. Вони і хоча б раз дали об’єктивну інформацію», - зазначив захисник обвинуваченого.

Крім цього, у рамках судового засідання продовжили запобіжний захід обвинуваченому – тримання під вартою, хоча захисник підозрюваний наполягав на домашньому арешті для свого підопічого. Пояснював, що його підзахисний таким чином зможе спілкуватися зі своєю дитиною. 

"Прошу змінити запобіжний захід, обрати цілодобовий домашній арешт з засобами електронного стеження", - зазначив Олександр Урсаленко. 

Втім суд продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб. 

Нагадаємо, 30 жовтня у Кіровському районному суді вчергове відбулося засідання у справі вбивства 16-річної жительки села Суботці Діани Хріненко, яка зникла 24 серпня 2018 року. Останки  дівчини знайшли наприкінці березня 2019 року. У серпні того ж року затримали підозрюваного – жителя Кропивницького району Миколу Середніцького. Під час розгляду справи вивчали відеодокази – з місця виявлення останків тіла дівчини біля села Новополяна.

Нагадаємо, 24 серпня 2018 року у с. Суботці Знам’янського pайону зниклa 16-річна Діaнa Хpіненко. Дівчина пішла на святкування Дня Незалежності та додому так і не повеpнулася.

Тіло було знайдене влітку 2019 року на території Знам’янського району, а прощання з дівчиною відбулося 26 липня.

Вже 14 серпня 2019 року правоохоронці затримали підозрюваного у вбивстві дівчини.

Читайте також: 

Версії слідства щодо вбивства Діани Хріненко озвучили в рамках "Гучної справи" (ВІДЕО)

 Бажання доньки виконали: У пам'ять про Діану Хріненко встановили лавки біля школи (ФОТО)  

Справа Діани Хріненко: свідки не прийшли через відсутність поштових марок у суді 

Екс-заступник керівника Нацполіції прокоментував розгляд справи щодо вбивства Діани Хріненко 

Справа Діани Хріненко: у машині підозрюваного знайшли речі дівчини до його затримання. 

Переглядiв: 6052