Вуличне піаніно дивуватиме містян на головній площі Кропивницького (ФОТО)

18.07.2019 08:34
image

На головній площі обласного центру з’явилося вуличне піаніно, встановлене в рамках проекту, втіленого в життя за грант від Культурно-мистецького фонду «Перспектива» громадського діяча Артема Стрижакова. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, торік проект презентували до Дня міста. Музичний інструмент знаходився на вулиці Дворцовій. Тоді містяни насолоджувалися чудовими мелодіями до середини осені. Цього року автори проекту вирішили змінити розташування вуличного піаніно, встановивши його на площі.

«Торік ми ставили піаніно на вулиці Дворцовій, але там було декілька скарг на те, що хтось вночі знімав чохол і грав на ньому. Саме тому цього року ми вирішили встановити його у місці, де немає квартир. Тепер люди працюватимуть з музикою. Я радий, що проект живе, і сподіваюся, що він точно житиме не один рік», - зазначив автор проекту «Вуличне піаніно» Олександр Сорочан.
image

За словами співавтора проекту Дмитра Бабака, цього року піаніно не лише змінило локацію, а й дизайн, ставши більш цікавим та незвичним особливо для молодого покоління.

«Цього року ми вирішили повністю переробити концепцію нашого проекту, а саме: обрати нове місцезнаходження, розробити повністю новий дизайн, можливо, трохи радикальний, викликаючий емоції у містян. Ми вирішили взяти докупи всі наші гарні ідеї, переосмислити проект, зробити гарний сучасний стиль. Я думаю, що і у майбутньому ми будемо його перероблювати, оскільки постійно з’являються нові тренди та віяння. Це піаніно повністю відновлене, налаштоване, захищене від ультрафіолетових променів, перепадів температур. Є надія, що містяни оцінять нашу працю по впровадженню проекту від фонду «Перспектива», і піаніно простоїть цей рік, і у наступних роках радуватиме містян не лише гарною фотозоною, а й мелодійним звучанням, яким можна буде насолодитися у вихідні та будні дні», -  розповів Дмитро Бабак.
image

Співавтор проекту каже: поява вуличного піаніно була довгоочікуваною для великої кількості жителів міста, адже соцмережі були наповнені фото з інструментом, а також відео, де люди із задоволенням грали на інструменті.

«Торік ми поставили його до Дня  міста, але цьогоріч нам написала велика кількість містян, запитували: «Де ж вуличне піаніно? Ми хочемо грати»!», надсилали нам фотографії та минулорічні відео, як вони грали», - сказав Бабак, зазначивши, що музичний інструмент стоятиме на площі до середини осені.

Відкриття вуличного піаніно на новому місці супроводжувалося грою музикантів, що одразу привернуло увагу перехожих, які почали робити селфі та знімати відео з цікавою та культурною локацією. Містяни стверджують: Таких проектів має бути якомога більше.

image
image
image
image
image
«Я вважаю, що локація розміщення фортепіано навіть краща, ніж попередня. Думаю, що повз це місце проходитиме більше людей, а коли на ньому гратимуть вуличні музиканти, то вони будуть отримувати більше уваги, ніж на вулиці Дворцовій. Хоча торік, коли я проходив вулицею, то кожного разу бачив, як на ньому хтось грає. І я знаю, що мої знайомі там грали, особисто їх туди запрошував, щоб вони показали свій талант, оскільки у мене є знайомі музиканти. Я вважаю, що цей проект важливий для нашого міста і впевнений, що їх потрібно ще більше», - поділився з медіапорталом DOZOR житель міста Юрій Полтавцев.

Нагадаємо, проект «Вуличне піаніно», автором якого є студент Олександр Сорочан, був втілений в життя за грант від Культурно-мистецького фонду «Перспектива» громадського діяча Артема Стрижакова до Дня міста. Вуличне піаніно стало невід’ємною частиною Дворцової.

Як повідомляв DOZOR, завдяки конкурсу грантів, який проводить фонд «Перспектива», за останні роки реалізували низку культурних проектів. Зокрема, це «Поезія стін», парасолькова алея на вулиці Дворцовій «UmbrellaSky», зона мікс-відпочинку та кінотеатр під відкритим небом, перший у місті ЗД-малюнок,  інсталяція повітряної кулі «Політ крізь століття» та люмінесцентний міні-мурал «Королева ночі»

Переглядiв: 3701